Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Πανεπιστήμια: Πότε ανοίγουν - Τα μέτρα και πώς θα λειτουργήσουν

Πανεπιστήμια: Πότε ανοίγουν - Τα μέτρα και πώς θα λειτουργήσουν

 
Κανονικά και δια ζώσης θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από τον φετινό Σεπτέμβριο, με τους φοιτητές να επιστρέφουν στα έδρανα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Δια ζώσης θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από τον φετινό Σεπτέμβριο, με τους φοιτητές να επιστρέφουν στα έδρανα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
  • βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα σχολεία (η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση) θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η αρχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει με την επαναληπτική εξεταστική, η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης προανήγγειλε τη λειτουργία δομών για εμβολιασμούς φοιτητών, συμπληρώνοντας πως ειδικά στις σχολές Ιατρικής θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)