Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Έφυγε” ο βιρτουόζος παλαίμαχος της μπάλας Γκερντ Μίλερ



Ο σπουδαίος Γκερντ Μίλερ, το “βομβαρδιστικό” του 1970, που εθεωρείτο ίσως ο κορυφαίος επιθετικός που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα δεν υπάρχει πια. Πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η ομάδα, με την οποία μεγαλούργησε, η Μπάγερν Μονάχου.

Με τη φανέλα της ομάδας έβαλε 535 γκολ ενώ θριαμβευτική ήταν και η διαδρομή του στα Παγκόσμια Κύπελα με 10 γκολ σε 6 παιχνίδια στο Μουντιάλ του 1970. ήταν επτά φορές πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα, τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Θα μείνει 15 χρόνια στη Μπάγερν, θα βάλει συνολικά 535 γκολ σε 585 παιχνίδια, από το 1969 μέχρι το 1973 πέτυχε περισσότερα από 35 κάθε σεζόν στο πρωτάθλημα. Πήρε τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα Διηπειρωτικό. Παίζοντας με τον αριθμό 9 στην πλάτη, ο Γκερντ Μιλερ μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο, με αριστερό, με το δεξί, με το κεφάλι, στην κίνηση.

Τους τελευταίους μήνες οι ώρες του Γκερντ Μίλερ ήταν δύσκολες. Η σύντροφος της ζωής του Ούλτσι είπε πρόσφατα: “Η κατάστασή του χειροτέρεψε. Είναι σαν να βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα. Κρατάει τα μάτια του κλειστά, τρώει μόνο αλεσμένη τροφή. Μου δίνει την αίσθηση ότι είναι γαλήνιος και ήρεμος. Δεν νομίζω ότι υποφέρει. Είναι σαν να κοιμάται και να προετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι. Απλώς ελπίζω να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί την τρέχουσα κατάσταση και τη μοίρα του».

πηγή  ertnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)