Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Μπουρίνια σάρωσαν Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Καβάλα και Δράμα


 


Κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλήττει από το απόγευμα πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Δυνατό μπουρίνι σάρωσε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης τη Λάρισα. Ισχυροί άνεμοι και βροχή έπληξαν την πόλη και τη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος να βυθίσουν στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα της πόλης.

Το μπουρίνι πέρασε και από το Βόλο, με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχή που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος και κυκλοφοριακό χάος επειδή οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Σερβίων Βελβεντού, καθώς και της Τοπικής Κοινότητα Πολυμύλου του Δήμου Κοζάνης, αλλά και στην περιοχή της Εορδαίας.

Απότομη ήταν η αλλαγή του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό τον δυνατό άνεμο την βροχόπτωση και το ολιγόλεπτο χαλάζι. Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αισθητή ήταν η σκόνη που κάλυψε αρκετές περιοχές κυρίως στον Ελλήσποντο μεταξύ αυτών και η τοπική κοινότητα Ακρινής, ενώ το νέφος ήταν εμφανή και στην πόλη της Κοζάνης.

Έντονες βροχοπτώσεις με χαλάζι έπληξαν το απόγευμα το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τους νομούς Καβάλας και Δράμας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα και κυκλοφοριακά προβλήματα.

Για δεύτερη μέρα στην πόλη της Καβάλας η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε δρόμους και καταστήματα. Ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και την Ραψάνη, τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους εισχώρησαν σε καταστήματα και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την άντλησή τους.
Το χαλάζι έδωσε την χαριστική βολή στις ήδη πληγείσες καλλιέργειες μήλων, ακτινιδίων, ντομάτας, καρπουζιών και διαφόρων οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα και του Ζυγού.

Δέντρα και κλαδιά έπεσαν στη πόλη και σε διάφορα σημεία του νομού. Εκτός λειτουργίας βγήκαν τα φανάρια στον κόμβο Φαλήρου.
Χωρίς ρεύμα παραμένει η περιοχή του δήμου Παγγαίου, από την Ελευθερούπολη μέχρι και Γεωργιανή, λόγω ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο από πτώσεις δέντρων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας δέχθηκε τηλεφωνήματα για αντλήσεις νερών και κοπές κλαδιών και δέντρων.
Τέλος, έντονη βροχόπτωση με χαλάζι έπεσε και στη Δράμα όπου σημειώθηκαν επίσης καταστροφές σε καλλιέργειες αλλά και σε σπίτια, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας δέχθηκε κλήσεις για απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα από τον δυνατ

1 σχόλιο:

(3)