Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: «Βουτιά» 13 βαθμών στη Θεσσαλονίκη, καταιγίδες στην Αθήνα

Σάκης Αρναούτογλου: «Βουτιά» 13 βαθμών στη Θεσσαλονίκη, καταιγίδες στην Αθήνα

Έρχεται τσουχτερό κρύο στην Βόρεια Ελλάδα, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνει: Η συννεφιά παραμένει αρκετά πυκνή και αναμένεται να υπάρξει μια επιδείνωση του καιρούς, αρκετά εξπρές.

Μια επιδείνωση-αστραπή, λίγων ωρών, με έντονα τοπικά φαινόμενα. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική, νοτιοανατολική και νότα Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (και την Αττική), την Εύβοια και τις Σποράδες.
Οι μπόρες, οι βροχές και οι καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, αλλά και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, θα έχουν έντονο χαρακτήρα, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι. Μπόρες θα πλήξουν και περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως η Λήμνος, η Λέσβος και η Χίος.

Το πρωί, η κακοκαιρία θα έχει φτάσει στην Κρήτη, όπου επίσης θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως προς το ξημέρωμα.

Πιο αναλυτικά:

Το πρωί θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία (κυρίως στα πιο βόρεια τμήματα), καθώς και σε πάρα πολύ ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ στις Κυκλάδες θα βρέξει για λίγο μόνο μέσα στην νύχτα. Η Κρήτη θα έχει άστατο καιρό προς το ξημέρωμα, με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στη Βόρεια Ελλάδα θα έχει κρύο. Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, τα εν λόγω φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε αρκετές από τις παραπάνω περιοχές.

Όσον αφορά στην Κρήτη, μπόρες θα συνεχίσει να έχει μόνο στον νομό Χανίων. Διάσπαρτες βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες, θα έχει αυτήν τη φορά στις κεντρο-νότιες περιοχές της Πελοποννήσου. Τη νύχτα και κατά τις βραδινές ώρες, θα υπάρχει ξαστεριά σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια, με εξαίρεση το νότιο Ιόνιο και τις ακτές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Μετά το μεσημέρι, οι πολύ ψυχροί βοριάδες που θα πνέουν στη χώρα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυροί και θα ανέρχονται μέχρι και στα 8 μποφόρ από την Κάρπαθο μέχρι και το Καστελόριζο. Στο Αιγαίο μέχρι και στα 7 και στο Ιόνιο μέχρι και στα 6. Το πρωί, η θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα θα είναι υπό των 10 βαθμών Κελσίου. Το μεσημέρι οι θερμοκρασία θα ανέβει και στην Βόρεια Ελλάδα θα ανέλθει μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική και την Αθήνα, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Όσο πιο βόρεια και ανατολικά, τόσο πιο έντονα θα είναι τα εν λόγω φαινόμενα. Από το μεσημέρι και μετά, τα συγκεκριμένα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, τις επόμενες ώρες (και κυρίως τις πρώτες νυχτερινές) θα σημειωθούν βροχές. Τα εν λόγω φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στη Χαλκιδική. Μέσα στη νύχτα, πάντως, ο καιρός θα ανοίξει. Το πρωί της Πέμπτης θα βρέξει και ψιχαλίσει μόνο στις πάρα πολύ νότιες περιοχές της Χαλκιδικής. Κι εκεί, πάντως, τα συγκεκριμένα φαινόμενα θα υποχωρήσουν πολύ γρήγορα.

Τις επόμενες ώρες, ένας πολύ ψυχρός Βαρδάρης θα πλήξει την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέσα στη νύχτα θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 13 βαθμούς Κελσίου μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αίσθηση του κρύου θα γίνει ακόμα πιο έντονη νωρίς το πρωί. Μετά το μεσημέρι, ο Βαρδάρης θα πέσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 13 μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)