Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Καιρός: Φθινοπωρινή ζέστη με σκόνη, θολούρα και ισχυρό λίβα

Καιρός: Φθινοπωρινή ζέστη με σκόνη, θολούρα και ισχυρό λίβα

 

Zέστη, σκόνη, ισχυρός κατά τόπους λίβας (πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές όπου θα φυσά), αλλά και διάσπαρτες και σύντομης διάρκειας, τοπικά μόνο, ίσως και δυνατές μπόρες ή καταιγίδες το Σάββατο.

Αυτός είναι με δύο λόγια ο καιρός σήμερα από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος βλέπει να διατηρείται η ζέστη έως την Τρίτη, ενώ κάνει λόγο για εμμονική συμπεριφορά της ζέστης.

Στην Αττική και την πρωτεύουσα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 24 ως τους 36 βαθμούς Κελσίου (υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή, μικρής διάρκειας, προς την Πάρνηθα και γενικότερα στους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου), ενώ στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από τους 19 ως τους 34 βαθμούς Κελσίου. Εκεί μπορεί να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, σύντομης διάρκειας, στις περισσότερες περιοχές - από το μεσημέρι μέχρι το βραδάκι.

Ο υδράργυρος θα βρίσκεται αρκετά ψηλά τις επόμενες ώρες, με τις θερμοκρασίες να κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα υπάρχει θολούρα και ιδιαιτέρες συνθήκες λόγω αυξημένης σκόνης και υγρασίας.

Από την Τετάρτη θα σημειωθεί κάποια πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)