Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη – Νοσοκομεία: Μείωση 118 κλινών ΜΕΘ covid λόγω αναστολών

https://thesstoday.gr/wp-content/uploads/2020/11/meth1-e1606077809864.jpg

Έντονη ανησυχία επικρατεί για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, να υπογραμμίζει ότι οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών έχουν μειώσει δραματικά τις κλίνες ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία της πόλης.

Στο περιθώριο επίσκεψης στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Γιαννάκος παρέθεσε στοιχεία για τη σημαντική μείωση των covid κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης σε αντίθεση με τον Μάρτιο και Απρίλιο -οπότε ήταν σε έξαρση το τρίτο κύμα της πανδημίας. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη από 193 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού πλέον λειτουργούν οι 95, ενώ, συνολικά στην Κ. Μακεδονία, από τις 250 πλέον λόγω των αναστολών λειτουργούν μόλις οι 100.

«Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν να πάρουν πια τις γενικές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή, τις 75 που λειτουργούν τώρα, καθώς είναι όλες γεμάτες με γενικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι «φέτος τον χειμώνα θα έχουμε αυξημένα γενικά περιστατικά που θα χρειάζονται διασωλήνωση και δεν υπάρχει χρόνος να ανοίξουμε νέες κλίνες ΜΕΘ covid». Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, 230 υγειονομικοί εξειδικευμένοι σε ΜΕΘ, είναι σε αναστολή, ενώ 750 εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη τέθηκαν εκτός υγειονομικής μονάδας λόγω της αναστολής.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστο Τσελέπη, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας περίπου 120 εργαζόμενοι, 65 εκ των οποίων οι θέσεις δεν έχουν αναπληρωθεί έως τώρα. «Διάφορα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν μονίμως με προσωπικό ασφαλείας. Αυτό ήταν το έμπειρο προσωπικό που στήριζε επί 18 μήνες όλο το νοσοκομείο και όλους τους ασθενείς», επισήμανε ο κ. Τσελέπης, υπογραμμίζοντας ότι η μοναδική αντικατάσταση έγινε στο διοικητικό προσωπικό, ενώ οι μονάδες covid ενισχύονται από εργαζόμενους άλλων τμημάτων, με συνέπεια τη γενική αποδυνάμωση του νοσοκομείου.

Πηγή: thesstoday.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)