Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Καιρός η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή για 48 ώρες - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» ο Μεσογειακός Κυκλώνας Νέαρχος

 

Άστατος, λόγω και του Μεσογειακού Κυκλώνα Νέαρχος, θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες πολύ νότιες νησιωτικές περιοχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η κακοκαιρία που θα πλήξει τις παραπάνω περιοχές, πάντως, δεν θα έχουν τη μορφή κυκλώνα, παρά ενός βαρομετρικού χαμηλού, που όμως θα δώσει αξιόλογα φαινόμενα, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Όμως, ο καιρός θα είναι άστατος και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, όπου κατά τόπους και περιόδους θα έχουμε βροχές. Οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι σε περιοχές, ενώ η ψύχρα θα διατηρηθεί, επισημαίνει ο κ. Αρναούτογλου.

Αναλυτικά:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Μεσογειακός Κυκλώνας Νέαρχος θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και όσο θα περνούν οι ώρες θα κινείται ανατολικά-νοτιοανατολικά, προς το Λιβυκό πέλαγος.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, τοπικές βροχές θα έχουμε στις εξής περιοχές:

- Από την ανατολική-νοτιοανατολική Θεσσαλία,

- στα πολύ πολύ ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και στη Μαγνησία και κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας,

- στις Σποράδες, κυρίως στις κεντρο-βόρειες,

- στην Εύβοια,

- αλλά μέχρι και τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας, στη Βοιωτία,

- ίσως και στα βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής

- και πιθανώς στα πολύ πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου

Οι βροχές θα είναι περισσότερες σε περιοχές της κεντρο-βόρειας Εύβοιας, ίσως και στα πιο νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και στις Σποράδες.

Στις Κυκλάδες, κυρίως στις νότιες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, θα έχουμε βροχές και μπόρες, ενώ, κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων, αναμένεται να έχουμε και τοπικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην κεντρική Ελλάδα οι βροχές θα παραμείνουν μόνο στα κεντρο0βόρεια τμήματα της Εύβοιας.

Στις νότιες και νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές, όμως, τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα παραμείνουν.

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές στην κεντρική Ελλάδα θα επανέλθουν.

Βροχές θα έχουμε στην κεντρική Κρήτη, καταιγίδες στην ανατολική, ενώ καταιγίδες θα έχουμε στα κεντρικά και νότια Δωδεκάνησα. Προσοχή χρειάζεται στα νοτιοανατολικά τμήματα του νησιωτικού συμπλέγματος, κυρίως από τη Ρόδο ως και το Καστελόριζο, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα - αργά τη νύχτα και κυρίως προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Την Κυριακή, στην Κρήτη και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα υπάρχει αστάθεια.

Όσο περνούν οι ώρες και φτάνουμε στο μεσημέρι και το απόγευμα, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται βορειοανατολικά και θα εγκαταλείπει τη δυτική και την κεντρική Κρήτη, πλήττοντας όμως και τα κεντρικά Δωδεκάνησα και φτάνοντας λίγο πριν τη Χίο.

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τη Δευτέρα, τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα γίνουν εντονότερα, με πιο ισχυρές μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Και τη Δευτέρα θέλει προσοχή στα πολύ πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας, κυρίως από τη Ρόδο ως και το Καστελόριζο, διότι τα φαινόμενα θα παραμένουν και θα είναι τοπικά ισχυρά.

Προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ο καιρός θα αρχίσει να μαλακώνει.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)