Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα παραμείνουν για αρκετές μέρες

Σάκης Αρναούτογλου: Πόσο θα κρατήσει ο παγετός στη Β. Ελλάδα - Πού είχαμε μείον 4,7 βαθμούς

 

 Σήμερα Τετάρτη είχαμε πολύ κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο να καταποντίζεται στους μείον 4,7 βαθμούς Κελσίου στη Βλάστη Κοζάνης, -0,8 στην Αριδαία ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης προσθέτει ότι αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας συνδυάστηκαν με πάχνη και τοπικές ομίχλες. Αυτά τα φαινόμενα είναι πιθανό να επικρατούν εκεί και την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Θέλει λοιπόν προσοχή για τους οδηγούς, κυρίως τα πρωινά, διότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να κάνει επικίνδυνα ολισθηρό το οδόστρωμα.

Σήμερα (27/10) το πρωί, τονίζει ο κ. Αρναούτογλου, είχαμε μια ανησυχητική έκπληξη από τα προγνωστικά μοντέλα, για την εξέλιξη της πορείας του χαμηλού βαρομετρικού που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στη Σικελία, καθώς, όπως επισημαίνει, το εν λόγω σύστημα είναι πιθανόν να χτυπήσει ξανά τις ίδιες περιοχές της νότιας Ιταλίας και γι’ αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για όσους βρίσκονται εκεί.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς, ίσως και της βορειοανατολικής.

Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, θα σημειώνονται βροχές στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή, τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, πάλι ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς, ίσως και της βορειοανατολικής. Το ίδιο και από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Τις βραδινές/νυχτερινές ώρες της Παρασκευής, τα εν λόγω φαινόμενα θα έχουν σχεδόν τελειώσει και στις παραπάνω περιοχές. Ίσως παραμείνουν ορισμένα πολύ ασθενή.

Το Σάββατο, θα έχουμε τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Κρήτη (κυρίως στα ορεινά) και στο Καρπάθιο πέλαγος.

Την Κυριακή, το συγκεκριμένο σύστημα θα πλήξει με βροχές την κεντρική και την ανατολική Κρήτη, το Καρπάθιο πέλαγος και τα Δωδεκάνησα, κυρίως τη νοτιοδυτική Ρόδο.

Τη Δευτέρα, θα έχουμε μπόρες βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Κρήτη, το Καρπάθιο πέλαγος και τα Δωδεκάνησα, κυρίως τη νοτιοδυτική Ρόδο. Παράλληλα, θα έχουμε τοπικές βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως προς το βράδυ.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)