Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Έγκλημα εκ προμελέτης...


Το έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά της μεγαλύτερης εταιρείας του ελληνικού δημοσίου συνετελέσθη χθες Τρίτη.

Με πλειοψηφία πάνω από 99% εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από τη γενική συνέλευση των μετόχων.
Με μια καλοσχεδιασμένη κίνησή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί τίποτα βέβαια δεν σχεδίασε μόνη της η διοίκηση της ΔΕΗ, κατάφερε να πετύχει ότι προσπαθούσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας από το 1990.

Παραχωρώντας στους ιδιώτες τη μεγαλύτερη βιομηχανική εταιρεία της χώρας, η οποία ως δημόσια έφερε τον εξηλεκτρισμό και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας, θέτει τέρμα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με κοινωνικό πρόσημο.

Καθώς πλέον χάνει τον δημόσιο χαρακτήρα της, η μόνη επιδίωξή της από τούδε και στο εξής θα είναι το κέρδος και όχι το πώς θα έχει ρεύμα και ο τελευταίος καταναλωτής. Η βοήθεια προς τα ελληνικά νοικοκυριά που δεινοπάθησαν από συνεχείς οικονομικές δεκαετίες ολόκληρες ήταν πολύ σημαντική καθώς η ΔΕΗ πρόσφερε ρεύμα με φθηνά τιμολόγια.

Η επέλαση όμως των ιδιωτών παρόχων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η πολύ μεγάλη ενεργειακή κρίση αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέτουν τέρμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας της κοινωνίας μετατρέποντας τη ΔΕΗ σε αυστηρά φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Οι εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν μπροστά στον αρμαγεδδώνα της ακρίβειας που κτυπάει την ελληνική κοινωνία και η οποία δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας που πλησιάζει.

Εκτιμάται ότι η ενεργειακή φτώχεια θα κτυπήσει το 40% του πληθυσμού προκαλώντας καταστάσεις που πολλοί εκτιμούν ότι οι αντίστοιχες μνημονιακές ήταν μια απλή κρίση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταστρέφει τη χώρα δυστυχώς χωρίς σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές αντιστάσεις, δημιουργώντας μια μπανανία νοτιοαμερικανικού τύπου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ζητούμενο η άμεση αντίδραση.

documentonews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)