Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τι είπε ο Τσιόδρας για τον χειμώνα και τι θα γίνει με τα νέα μέτρα

ΑΘΗΝΑ/ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

 
 
 (Σ.Σ. Κι αυτοί αλληλοαναιρούνται)....

 Η αναφορά Τσιόδρα στην πανδημία και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Ποια νέα μέτρα μπαίνουν ξανά στο τραπέζι της Επιτροπής. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωση της διασκέδασης για εμβολιασμένους, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα για εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να βάλει στο τραπέζι πιθανά νέα μέτρα που θα προτείνει στην κυβέρνηση εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας γνωμοδοτεί, αλλά τις αποφάσεις για οποιουσδήποτε περιορισμούς ή άρση μέτρων τις λαμβάνει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση.

Σήμερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σε έκτακτη ενημέρωση που έκανε για τον εμβολιασμό, παρουσίασε σχετική μελέτη για την αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων στην Ελλάδα, και προειδοποίησε πως η κυκλοφορία του κορονοϊού θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, όπως τόνισε, με τους εμβολιασμούς «αποφύγαμε 8.400 θανάτους αλλά και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ.

Δεδομένης και της κρίσιμης επιδημιολογικής κατάστασης που κατέγραψε χθες για δεύτερη μέρα ο ΕΟΔΥ, με πάνω από 3.000 κρούσματα, έχει ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα περάσουμε τον φετινό χειμώνα, αφού πλέον η κατάσταση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με ένα καθολικό lockdown.

Στα σενάρια για τα νέα μέτρα που εξετάζει η Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση είναι τα εξής:

  • Παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου μόνο για εμβολιασμένους
  • Διπλή ή ενισχυμένη μάσκα σε ΜΜΜ αεροδρόμια, θέατρα ή σινεμά
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού στις «κόκκινες» περιοχές
  • Αλλαγή στα ποσοστά πληρότητας στους μικτούς χώρους

Πηγές της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που μίλησαν στο iEidiseis τις προηγούμενες μέρες, πρότειναν ως το μόνο αποτελεσματικό μέτρο, το ωράριο στη διασκέδαση, να κλείνουν δηλαδή τα μαγαζιά στη 1 το βράδυ.

Ορθάνοιχτο ενδεχόμενο νέων μέτρων άφησε εξάλλου και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα, ακόμα και για τους εμβολιασμένους, για τους οποίους πρόσφατα απελευθερώθηκε η διασκέδαση. Όπως εξήγησε, τα μέτρα για τους εμβολιασμένους, τουλάχιστον «δεν θα έχουν τον χαρακτήρα των μέτρων που ζήσαμε ως τώρα», ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα να βγει η μάσκα από χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφοι.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής πλεύσης των μέτρων. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)