Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

«Οι καταναλωτές ξοδεύουν άρα έχουν» δηλώνει προκλητικά ο Γεωργιάδης

Το μεγάλο κύμα ακρίβειας, όπως περιγράφεται, δεν έχει έρθει δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συγκρίνοντας τις τιμές των προϊόντων με το 2019 κι όχι το 2020. Η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς έχει μια άκρως ιδιότυπη επίδραση στον υπουργό Ανάπτυξης.

«Οι καταναλωτές ξοδεύουν, άρα έχουν για να ξοδεύουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, κάνοντας λόγο για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Επεσήμανε μάλιστα πως σύμφωνα με τη Eurostat, η ελληνική αγορά έχει το τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ. Άλλωστε οι συγκρίνεις, είναι το φόρτε του. Το έχει κάνει και χωρίς ντροπή συγκρίνοντας νεκρούς από την πανδημία μεταξύ των χωρών.

Απαντώντας στις ανησυχίες παραγόντων της αγοράς για εκτίναξη του πληρωρισμού και την πρόταση τα προϊόντα πρώτης ανάγκης να υπαχθούν στον κατώτατο ΦΠΑ του 6%, ο Γεωργιάδης υποστήριξε πως τα νοικοκυριά που στενάζουν θα σταθούν με επιείκεια απέναντί του. Αυτή τη φορά, μιλώντας στο OPEN δήλωσε συγκεκριμένα: «Αν μετρήσεις την αύξηση των τιμών σε διάφορα είδη με βάση τις τιμές του 2020 θα δεις μεγάλες διαφορές. Και εκεί μπορείς να στηρίξεις ένα αφήγημα ότι υπάρχει ακρίβεια. Το 2020, όμως, υπήρχε αρνητικός πληθωρισμός διότι η οικονομία ήταν κλειστή. Άρα, είναι λάθος ως έτος αναφοράς υπό την έννοια ότι δεν ήταν φυσιολογικός ο οικονομικός κύκλος. Αν το συγκρίνουμε με το 2019 οι τιμές δεν έχουν αξιοσημείωτες διαφορές».


 

2 σχόλια:

  1. Ναι είμαι και εγώ από αυτούς πού ξοδεύουν (15000 ΕΥΡΩ ) δίχως να τα έχω γειά την υγεία της συζύγου μου την υγεία που εσύ ο ίδιος ΗΛΙΘΙΕ την ξεπούλησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)