Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Πτώσεις δέντρων σε οχήματα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

https://thesstoday.gr/wp-content/uploads/2021/10/download-2.png

 

 

Πλημμύρισε η Δυτική Ελλάδα, έπεσαν δέντρα -Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λάρισα

Σε έξι πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκαν να επιχειρήσουν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα ξημερώματα.

Πρόκειται για τις οδούς, Ιασωνίδου, Παναγίας Φανερωμένης, στον δρόμο προς το “Φιλίππειο”, Αγίου Δημητρίου, Δωδεκανήσου και Κατσιμίδη.

 Άμεσα, σε όλα τα σημεία έσπευσαν συνολικά 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα της Πυροσβεστικής και απομάκρυναν τα πεσμένα δέντρα από τα Ι.Χ.


 

Πλημμύρισε η Δυτική Ελλάδα, έπεσαν δέντρα -Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λάρισα

https://thesstoday.gr/wp-content/uploads/2021/10/xA9W8LjC5XkAARDLtwRw.jpg

Επέλαση της κακοκαιρίας Αθηνά από τα Δυτικά με βροχές και καταιγίδες να σαρώνουν το Ιόνιο και προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μέχρι αυτή την ώρα καταγράφηκαν ζημιές σε Ηπειρο, Κέρκυρα, Παξούς, Κεφαλλονιά, Λάρισα ενώ σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, από τους ισχυρούς ανέμους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Καρίτσα στη Λάρισα

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην περιοχή της Λάρισας, με πλημμυρισμένους δρόμους και ισχυρούς ανέμους. Αναγνώστης του larissanet.gr έχει ενημερώσει πως το ίδιο έντονα ήταν τα φαινόμενα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς, ενώ από τις 4 τα ξημερώματα η κοινότητα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Ζημιές στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, αυλές σπιτιών να έχουν πλημμυρίσει, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τρεις κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ΙΧ αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ έλαβε 130 κλήσεις συνολικά. Οπως αναφέρει το corfutvnews ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε την επαρχιακή οδό Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες. Μάλιστα το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, με συνέπεια να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαύλιου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι άνεμοι πνέουν με τέτοια ένταση που «σήκωσαν» τον Πύργο του Ναυαγοσώστη στην παραλία του Ύψου και τον έριξαν πάνω σε όχημα.

Οι δρόμοι της Κέρκυρας μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Καθηλωμένα τα καράβια σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο

Η κακοκαιρία και οι πολύ ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ και με ριπές τοπικά τα 9 δεν επέτρεψαν σε ιστιοπλοϊκά και καταμαράν να συνεχίσουν το ταξίδι τους αλλά παρέμειναν δεμένα στο λιμάνι του Αργοστολίου. Όσον αφορά στους δρόμους, προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται μεταξύ Καρούζα – Μουσάτα γιατί σημειώθηκε κατολίσθηση.

Στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με το zantetimes.gr, κατολίσθηση με πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά έγινε μετά τις Νερατζούλες, στη περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι 1 χιλιόμετρο περίπου πριν το ΧΥΤΑ. Τα υλικά παρασύρθηκαν σε όλη τη δημοτική οδό με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να υπάρχει κίνδυνος οδικού ατυχήματος. Ο δρόμος καθαρίζεται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου.

Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε στους Παξούς, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Βροχές σε Κέρκυρα και Ήπειρο, περισσότερα από 120 χιλιοστά σε 18 ώρες

Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα της Πέμπτης, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Έως τις 18:00 το απόγευμα ύψη βροχόπτωσης ξεπέρασαν τα 120 χιλιοστά και καταγράφονται στους  μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας.

Πηγή: thesstoday.gr

 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)