Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Οσμή σκανδάλου: Ελικοπτεράδα 100 εκατομμυρίων….

Οσμή σκανδάλου: Ελικοπτεράδα 100 εκατομμυρίων….

 

Γράφει ο

 
Προσπαθούν να αποκλείσουν την ΕΑΒ και τα στρατιωτικά εργοστάσια από το πρόγραμμα συντήρησης των ελικόπτερων ΣΙΝΟΥΚ ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να δώσουν την δουλειά σε μη πιστοποιημένα ιδιωτικά «ΚΤΕΟ».

Την ΕΑΒ και τα στρατιωτικά εργοστάσια προσπαθούν να αποκλείσουν από το πρόγραμμα συντήρησης των ελικόπτερων ΣΙΝΟΥΚ ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να δώσουν την δουλειά σε μη πιστοποιημένα ιδιωτικά «ΚΤΕΟ».

Με κουτοπονηριές και στην ζούλα, οι «τυφλοπόντικες» της εξουσίας και της παραεξουσίας επιχειρούν να παρακάμψουν τα κρατικά εργοστάσια (ΕΑΒ - στρατιωτικά εργοστάσια) και να κατευθύνουν την συντήρηση των ελικοπτέρων ΣΙΝΟΥΚ σε μη πιστοποιημένα ιδιωτικά συνεργεία (ΚΤΕΟ) , εξαπατώντας ακόμη και την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής!

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για πιστή τήρηση των διαδικασιών που διέπουν τις αμυντικές προμήθειες, επιχειρείται εν κρυπτώ η τροποποίηση του αρχικού σχεδίου που καθορίζει τις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν για την εργοστασιακή συντήρηση των ελικοπτέρων στην κρατική αεροπορική βιομηχανία ΕΑΒ ή στα στρατιωτικά εργοστάσια ή σε ιδιώτη με τον απαράβατο όρο να είναι εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος από την κατασκευάστρια εταιρία!

Η αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής ενέκρινε στις 22 Ιουλίου το εν λόγω σχέδιο συντήρησης των ελικοπτέρων ύψους 100 εκατομμυρίων. Ωστόσο οι αυστηρές αυτές προδιαγραφές που είχαν τεθεί από τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΣ δεν άρεσαν σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα τα οποία ωστόσο δεν διέθεταν τις παραπάνω προδιαγραφές. Αυτός ήταν και ο ουσιαστικότερος λόγος που προκλήθηκε η τεχνίτη κρίση με τον Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού κατά την διάρκεια των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου εμφανίζοντας τον ως …αποτυχημένο !

Μετά την έγκριση της Βουλής θα έπρεπε το σχετικό αίτημα της συντήρησης των ΣΙΝΟΥΚ να αποσταλεί στις αμερικανικές αρχές αλλά καθυστερούσε επί τρεις μήνες , προφανώς μέχρι να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του «πιστοποιημένου ιδιώτη». Για τον λόγο αυτό έβαλαν ενδιάμεσα άλλη υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας (ΓΔΑΕ) να μεθοδεύσει την τροποποίηση της εγκριθείσας από την Βουλή απόφαση ώστε να επιτρέπεται και σε μη προσποιημένα συνεργεία - ΚΤΕΟ να μπορούν να αναλάβουν το πρότζεκτ των 100 εκατομμυρίων. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Κούλη είσαι Τεράστιος. Όπως θες τους γλεντάς.
    Φάτε και τα πόμολα για να μη μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και βγουν έξω.
    Μέσα τα γίδια ζωάρα εσύ ρε Τιτάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)