Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Καταιγίδες, βροχές και μπόρες την Τρίτη

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

 

Επιδείνωση του καιρού θα έχουμε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της Τρίτης (2/11), από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν θα πλήξουν κυρίως τις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που τοπικά μπορεί να είναι έντονες. Θέλει προσοχή, κυρίως από την Ήπειρο μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τον νομό Σερρών και ανατολικότερα, τουλάχιστον μέχρι και θα υπάρξουν σύννεφα, κατά τόπους πιο πυκνά, όπως και στη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα σημειώνονται βροχές.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει αρκετό κρύο, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει το μηδέν. Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική και την Αθήνα, με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα που το πρωί μέχρι και το μεσημέρι θα πλήττουν τη δυτική Ελλάδα, θα μετακινηθούν σε ανατολικές περιοχές της χώρας.

Μπόρες θα έχει στη νότια και την κεντρική Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες, που τοπικά μπορεί να είναι έντονες, θα πλήττουν τα Δωδεκάνησα, κυρίως από τη Σάμο και πάνω και από το Θρακικό μέχρι τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Μπόρες αναμένεται να ρίξει και στη βόρεια Εύβοια, καθώς και σε αρκετά τμήματα της Στερεάς. Σύννεφα θα έχει στη Χαλκιδική, την κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες. Στα βόρεια τμήματα της Αττικής θα ρίξει λίγες μπόρες μικρής διάρκειας.

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, με μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αττική και την Αθήνα θα κυμανθεί από τους 14 μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου, από τους 9 μέχρι και τους 17 στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)