Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Εβδομάδα με πολλές αλλαγές

Σάκης Αρναούτογλου: Εβδομάδα με πολλές εναλλαγές - Η δυτική Ελλάδα στο επίκεντρο, βροχές και στην Αττική

 

Με πολλές αλλαγές το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα έχουμε «συχνές και γρήγορες εναλλαγές του καιρού με τη Δυτική Ελλάδα να δέχεται μεγάλα ύψη βροχής». 


Την Τρίτη δεν θα επηρεαστούν, οι περιοχές κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας μας και τα πάρα πολύ νότια τμήματα της Ελλάδας, από ιδιαίτερα φαινόμενα καθώς ειδικά στα νότια θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Μέχρι έως και νωρίς το μεσημέρι θα έχουμε χαμηλή νέφωση και τοπικές ομίχλες στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στα ΒΒΔ τμήματα της Θεσσαλίας.

Στη Θράκη και στα νότια τμήματα ίσως πρόσκαιρα να έχουμε κάποιες αξιόλογες βροχές και στην Κρήτη δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με μπόρες και καταιγίδες, από τα νότια τμήματα της Ηπείρου, στα περισσότερα κεντρονότια τμήματα του Ιουνίου, στα Επτάνησα μέχρι και τη δυτική κεντρική και ΝΔ Πελοπόννησο.

Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές όπως στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, μέχρι και τις Σποράδες.

Στα νησιά του ΒΔ Αιγαίου θα έχουμε επίσης άστατο καιρό με διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα από την Κεντρική Μακεδονία και τα νότια τμήματα θα έχουμε ολοένα και περισσότερες βροχές προς το απόγευμα, ενώ στη ΝΔ Ελλάδα θα δουν οι κάτοικοι τον καιρό να ανοίγει.

Όμως από την κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Αττική και Στερεά, την Εύβοια μέχρι και το ύψος της ΒΔ νησιωτικής χώρας αναμένεται μετά το μεσημέρι να δημιουργηθούν συνθήκες έντονης αστάθειας, βροχών και καταιγίδων, ενώ δεν θα λείψουν και ισχυρά φαινόμενα.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου με τις νότιες Κυκλάδες και την κεντρική και ανατολική Κρήτη να έχουμε τα μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού.

Από το βράδυ θα έχουμε περισσότερες βροχές στα νοτιότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Παράλληλα, από τα Τέμπη μέχρι και το Πήλιο, την Εύβοια και τις Σποράδες, ίσως ενταθούν τα φαινόμενα, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός στα υπόλοιπα ανατολικά ΝΑ ηπειρωτικά κυρίως σε Κυκλάδες και νησιά στο ΑΒΑ Αιγαίο όπου θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες.

Στην Αττική την Τρίτη θα έχει συννεφιά από τις πρωινές ώρες, αλλά προς το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα περάσει μια ζώνη με έντονη αστάθεια αλλά και έντονο χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά αλλά προς το μεσημέρι θα έχουμε τοπικές βροχές και κυρίως στα πιο νότια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτικά πως θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)