Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Γερμανία: Ο αρχηγός του FDP Κ. Λίντνερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών

Γερμανία: Ο αρχηγός του FDP Κ. Λίντνερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών

 
 
 
 
 
Στους Πράσινους θα ανατεθούν τα υπουργεία Οικονομίας-Κλίματος και Εξωτερικών, σύμφωνα με το Focus.

Στην τελική φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία, ενώ, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Υπό τον Όλαφ Σολτς (SPD).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, υπουργός Οικονομικών θα είναι ο αρχηγός του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, ενώ η υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ θα είναι η επόμενη υπουργός Εξωτερικών και ο συμπρόεδρός της, Ρόμπερτ Χάμπεκ θα αναλάβει ένα νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας, στο οποίο θα προστεθεί και η πολιτική για το Κλίμα. Ο κ. Χάμπεκ θα είναι και Αντικαγκελάριος.

Η νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) φαίνεται ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βουλευτής, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναλαμβάνει το στέλεχος του FDP Μίχαελ Τόιρερ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παραμένει ο Χουμπέρτους Χάιλ (SPD). Η βουλευτής του FDP Μαρί-'Αγκνες Στρακ-Τσίμερμαν προορίζεται για το υπουργείο 'Αμυνας, ενώ στους Φιλελεύθερους θα δοθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Φόλκερ Βίσινγκ ή τον Μάρκο Μπούσμαν. Οι Πράσινοι αναμένεται να αναλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ενδέχεται να διευρυνθεί με αρμοδιότητες για το Περιβάλλον, με την Στέφι Γκρούνε, αλλά και το υπουργείο Οικογένειας, με την Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ. Το υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας θα ανατεθεί στην Μπέρμπελ Κόφλερ του SPD, ενώ προσωπάρχης της Καγκελαρίας θα είναι ο στενός συνεργάτης του Όλαφ Σολτς, Βόλφγκανγκ Σμιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)