Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Πλημμύρισαν σπίτια κι επιχειρήσεις στο Μεσολόγγι - Εγκλωβίστηκε γυναίκα

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια κι επιχειρήσεις στο Μεσολόγγι - Εγκλωβίστηκε γυναίκα

 
 
 
Στο έλεος της κακοκαιρίας το Μεσολόγγι. Πλημμύρισαν ξανά σπίτια και επιχειρήσεις, εγκλωβίστηκε γυναίκα στο σπίτι της.

Προβλήματα προκαλεί στο Μεσολόγγι η κακοκαιρία και συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν μετατραπεί, για ακόμη μια φορά, σε ποτάμια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο χωριό Καραϊσκάκης υπερχείλισε ένα χείμαρρος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 15 σπίτια. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του κεντρικού χειμάρρου, που περνάει μέσα από το χωριό.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο χωριό Βασιλόπουλος, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια, επιχειρήσεις και γεωργικές εκτάσεις.

Σε ανακοίνωση, ο δήμος Ξηρομέρου αναφέρει: «Προσοχή σε όλους τους πολίτες που κινούνται ανάμεσα από Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη και στους δύο οικισμούς. Παρακαλούμε πολύ, να αποφεύγεται η προσέγγιση στο σημείο. Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι παρών και συνδράμει και αναμένεται και η Πυροσβεστική. Πρώτο μέλημα η ασφάλεια των πολιτών. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας».


Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων είναι δεκάδες, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα από το σπίτι της.

«Μεσολόγγι!!! Πρωτεύουσα νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στο έλεος του καιρού για ακόμη μια χρονιά! Κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και περιουσίες ανθρώπων καταστράφηκαν! Ποιόν να πρωτοσυγχαρούμε;; Την Δημοτική Αρχή η οποία ειναι παντελώς απούσα; Την Περιφερειακή Αρχή η οποία εχει ξεχάσει την πόλη; Το μόνο σίγουρο ειναι πως η Ιερά Πόλη βυθίζεται...».

Αυτά γράφει ο Νίκος Μπαλαμπάνης, Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια και έχει ενεργήσει σε 20 περιστατικά.

«Μεσολόγγι η αλλιώς Βενετία Δυτ.Ελλαδας...Η πόλη που πάντα σε κράτα σε εγρήγορση...», γράφει ένας πολίτης: 

 

Πρώτες αναφορές προς το τοπικό μέσο κάνουν λόγο ότι είναι απροσπέλαστοι οι δρόμοι στις οδούς:

- Σωτηροπούλου (μπροστά από το Δημαρχείο),

- Χαρ. Τρικούπη (από τα Δικαστήρια έως το τέρμα της),

- Πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου,

- Λεβίδου,

- Σπ. Μουστακλή.

Επιπλέον, μεγάλα προβλήματα έχουν προκληθεί και σε Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, «σημειώθηκε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι και να προκληθούν ζημιές στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο».

Όπως πρόσθεσε, «πλημμύρισαν, σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, χωράφια, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις κ.ά.».

«Από την πρώτη στιγμή», συνέχισε ο δήμαρχος, «βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής που πραγματοποιούν απαντλήσεις υδάτων, καθώς και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, που προχωρούν σε καθαρισμούς».

Επίσης, ο Ιωάννης Τριανταφυλλάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «έχουν ξεκινήσει από τον δήμο και την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, και θα ακολουθήσουν τα τεχνικά δελτία προς τα υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών».

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 18:30 το μεγαλύτερο ύψος βροχές είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Αιτωλικού και ήταν ίσο με 69 χιλιοστά.

Δείτε τον χάρτη που δημοσίευσε το meteo.gr:

ρτθτιρτι.JPG

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr, ο κεντρικός δρόμος της Χαριλάου Τρικούπη (από τα δικαστήρια έως το τέλος), οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, η οδός Σωτηροπούλου μπροστά από το δημαρχείο και οι οδοί Λεβίδου και Σπύρου Μουστακλή είναι απροσπέλαστοι. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)