Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία Ελπίδα: Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Αττική Οδό - Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται: Εγκλωβισμένοι εδώ και 20 ώρες στην Αττική Οδό – Ολονύκτιες επιχειρήσεις του Στρατού

 
 
Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία Ελπίδα συνεχείς, το υπηρεσιακό σχέδιο έτοιμο και ποια η κατάληξη; 20 ώρες μετά εκατοντάδες πολίτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κρύο και τον χιονιά στην Αττική Οδό. Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και στη Μεσογείων. Με αλυσίδες η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ο στρατός και τα ΕΚΑΜ που έπιασαν δουλειά το βράδυ της Δευτέρας έχουν καταφέρει έως τώρα να απεγκλωβίσουν 5.000 άτομα από την Αττική Οδό. Το πρόβλημα από την κακοκαιρία όμως δεν εστιαζόταν μόνο εκεί αλλά και σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας όπως στην Κηφισίας και τη Μεσογείων.

Και αν για το φιάσκο της Αττικής Οδού ευθύνεται η εταιρεία όπως ενημέρωσε χθες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης για τον εγκλωβισμό πλήθος πολιτών στη Μεσογείων για 14 και πλέον ώρες, ποιος ευθύνεται;

Έως αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών τόσο στην Αττική Οδό, όσο και στη Μεσογείων.

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό όπου συνεχίζεται η επιχείρηση του στρατού για τον απεγκλωβισμό των οδηγών. Χωρίς ηλεκτρικό εξακολουθούν να βρίσκονται αρκετές περιοχές.

Σε εξέλιξη είναι από αργά το απόγευμα της Δευτέρας επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης άνοιξε η Αττική Οδός από την έξοδο της Κάντζας προς το Αεροδρόμιο.

Κλιμάκια του στρατού βρίσκονται σε όλα τα σημεία και συγκερκιμένα στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνα και Κάντζας και μοιράζουν τρόφιμα, νερά και κουβέρτες και με εντολές της αστυνομίας και οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας οδηγούν τους εγκλωβισμένους σε ασφαλές σημείο.

Εκατοντάδες οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό. Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού με  βαριά μηχανήματα, άνδρες της ΕΚΑΜ και ασθενοφόρα.

Oι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής.

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

Διακοπές ρεύματος

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος απο χθές, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβήματα στην ηλεκτροδότηση ειναι: Μαρούσι, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Ψυχικό, Πεύκη, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Γραμματικό, Κερατέα, Κορωπί, Καρέας, Βύρωνας, Άλιμος, Βούλα και Νέα Σμύρνη.

Αγνωστος είναι ο χρόνος αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης καθώς λόγω του παγετού τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε αρκετά σημεία με βλάβες. 

 

Εδώ και 16 ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες τρένου στην Οινόη.

Τον δικό τους Γολγοθά περνούν περίπου 300 επιβάτες τρένου που ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Οινόης από το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως κατήγγειλε επιβάτης στο OPEN, το τρένο αναχώρησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία το ανάγκασαν να σταματήσει στην Οινόη.

Όπως αναφέρει το GRTimes η αμαξοστοιχία της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού στην Οινόη, με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους να περιμένουν μέσα στο κρύο. Μέχρι αυτή την ώρα οι επιβάτες παραμένουν εντός της αμαξοστοιχίας, χωρίς τροφή και νερό.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στην ιστοσελίδα GRTimes ο εργαζόμενος στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΣΕ Θήβας Δημήτρης Φρούσιος «όλες οι γραμμές είναι ακινητοποιημένες από την κακοκαιρία και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση άνωθεν για το πως να διαχειριστούμε την κατάσταση», ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι από εργοστάσια που πρέπει να μετακινηθούν στη Χαλκίδα, και περιμένουν από τις 15:20 στον σταθμό της Θήβας, χωρίς να υπάρχει αμαξοστοιχία που να εκτελεί δρομολόγιο και χωρίς να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένουν μέσα στο κρύο για να γυρίσουν σπίτια τους». 

Πηγή: ieidiseis.gr & news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)