Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σύγκρουση Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα

Σύγκρουση Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα

 
 
Για τα κρούσματα στα σχολεία διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Αυτή την ώρα στα σχολεία γίνεται ο μαζικότερος έλεγχος που έχει γίνει στην πανδημία. Ελέγχονται όλοι. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Βρέθηκαν 31.000 κρούσματα μέχρι χθες το βράδυ, τα οποία απομονώθηκαν διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού» υποστήριξε η κ. Κεραμέως και επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Εσείς κάνατε έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα χωρίς να είχαν ιδέα. Θα είχαν δει 10 άτομα τουλάχιστον. 310.000 εν δυνάμει κρούσματα και όλα αυτά ως απόρροια της έκκλησής σας».

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, όσο τα σχολεία ήταν κλειστά, το ποσοστό μαθητών και εφήβων στα γενικά κρούσματα ήταν 14% ενώ με ανοικτά τα σχολεία εκτινάχθηκε στο 24%. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα 6.000 κρούσματα που προέκυψαν χθες είναι από τη Δευτέρα στα σχολεία και αυτό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αναδεικνύει την ευθύνη της κυβέρνησης η οποία άφησε να συγχρωτιστούν οι μαθητές επιλέγοντας την ανοσία της αγέλης.

Ο κ. Φίλης μάλιστα σημείωσε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για ανοιχτά σχολεία με μέτρα και μόνο αν η κατάσταση ξέφευγε να παρατείνονταν για λίγο οι διακοπές.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που λέτε» σημείωσε απαντώντας η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε:

«Όλοι την ίδια μέρα νόσησαν κ. Φίλη; Η θετικότητα στα παιδιά είναι μόλις στο 1,4%. Από εκεί που δεν ελεγχόταν κανείς τώρα ελέγχονται οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι εσείς προσωπικά- συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Όλοι, εκτός από εσάς, έχουν χαρεί με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)