Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Δίκτυο Σπάρτακος: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε φαντάρους του ΚΕΠΒ Θήβας

Πάνω από 200 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν εντοπιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας, σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» που κάνει λόγο για σοκαριστικές καταστάσεις λόγω της μεγάλης διασποράς.

«Τον ξέρει τον λόγο το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Άμυνας. "Έβαλαν" τους συνφάνταρους μέσα στο ΚΕΠΒ Θήβας κάνοντας τα αναποτελεσματικά rapid test, εντόπισαν ελάχιστα κρούσματα και διαδόθηκε ο κορονοιός σε τρομερή κλίμακα» δημειώνει το Δίκτυο

Και επαναλαμβάνει πως τα μέσα πρόληψης για την Covid-12 είναι ελάχιστα και δίνονται μόνο όταν υπάρχουν καταγγελίες του. «Έχουν τώρα 128 ασθενείς συνφάνταρους στοιβαγμένους μαζί. Σε κρεβάτια πάνω-κάτω, ο ένας δίπλα στον άλλο. Για τις ανάγκες των 128 ασθενών φαντάρων υπάρχουν πέντε τουαλέτες» τονίζει.

Εξηγεί δε πως «τα κρούσματα εντοπίζονται μόνο, όταν πρέπει να στείλουν τμηματικά τους συνφάνταρους στην Κύπρο και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μοριακά τεστ.
Κάθε φορά που κάνουν μοριακά τεστ βρίσκουν το 30-40 % θετικούς στον ιό», ενώ σε άλλο άλλο κτίριο υπάρχουν άλλοι 50 φαντάροι που ολοκλήρωσαν την πενθήμερη καραντίνα.

Ο «Σπάρτακος» καταγγέλλει για ακόμα μία φορά πως το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν έκαναν τίποτε που να αντιστοιχεί στο μέγεθος του προβλήματος και του κίνδυνου από την νόσο και τον συνωστισμό

Καλεί τον Διοικητή, τον ΑΓΕΣ Λαλούση, τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο, τους Υπουργούς Άμυνας Παναγιωτόπουλο και Χαρδαλιά, να πουν «άλλο κράτος που να φέρεται «με αυτόν τον επικίνδυνο και εξευτελιστικό τρόπο στους νέους που Υποχρέωσαν σε στρατιωτική θητεία» και ζητά σοβαρά μέτρα:

  • «Να σεβαστούν επιτέλους τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.
  • Να κάνουν μοριακά τεστ σε όλους τους συναδέλφους.
  • Να μοιράσουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, χαρτί τουαλέτας.... 
  • Να αναλάβουν όλο το κόστος των Προληπτικών μέτρων και να μην Υποχρεώνουν τους συνφάνταρους να πληρώνουν τα τεστ. Από ποια διαταγή του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ προβλέπεται αυτό;»

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)