Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Χάος στα Επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων – Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Χάος στα Επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων – Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

 
Για εικόνες ντροπής κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με το συνωστισμό που παρατηρείται έξω από τα Επείγοντα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία από ανθρώπους με συμπτώματα ή χωρίς που περιμένουν να εξεταστούν για το αν είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό.

Υπερδιπλασιάστηκε η επισκεψιμότητα στα ιατρεία κορονοϊού στα νοσοκομεία από ανθρώπους που σπεύδουν να κάνουν τεστ κορονοϊού, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Οι πολίτες είναι σε απόγνωση», όπως λέει και περιμένουν στα Επείγοντα για ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός και να κινδυνεύει ο ένας να κολλήσει τον άλλον.

Σε ό,τι αφορά στις κλίνες ΜΕΘ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση από πλευράς στελέχωσης και πως στην πραγματικότητα το ΕΣΥ δουλεύει με 10.000 και πλέον λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι.

Τονίζει, επίσης, πως οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες παρά το γεγονός ότι ο Θάνος Πλεύρης μιλάει για πληρότητα 90%.

«Τι νόημα έχει να μιλάμε για κενές κλίνες ΜΕΘ, όταν για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη 7 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους στο ΑΧΕΠΑ χωρίς ιδιαίτερη παρακολούθηση, 4 διασωληνωμένοι στις χειρουργικές αίθουσες του Ιπποκράτειου και πάνω από 10 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Παπαγεωργίου, ευρισκόμενοι όλοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ;».

Για τις ουρές στα φαρμακεία και στα διαγνωστικά κέντρα

«Εικόνες ντροπής με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από τα φαρμακεία και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να πληρώσει και να κάνει τεστ. Όχι για να διασκεδάσει, αλλά για να αποφύγει την ενδοοικογενειακή διασπορά», είπε για τη διενέργεια των PCR και RAPID test που γίνεται σε φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και συνέχισε: «Που είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη; Που είναι οι κινητές ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα κατέκλυζαν τις γειτονιές για τεστ; Που είναι οι πρωτοβάθμιας μονάδες Υγείας που αποψιλώθηκαν από προσωπικό και λειτουργούν με ωράριο δημοσίων υπηρεσιών;», είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)