Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τιμώρησαν Τσιόδρα - Λύτρα μετά την έρευνα σοκ για τους θανάτους από την πανδημία

Τιμώρησαν Τσιόδρα - Λύτρα μετά την έρευνα σοκ για τους θανάτους από την πανδημία

 
 
 
 
 Έκοψαν την πρόσβαση κρίσιμων στοιχείων της πανδημίας από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Θεόδωρο Λύτρα.

Ως «βόμβα» και μόνο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iEidiseis και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την πανδημία στην Ελλάδα και τιμωρεί όσους διενεργούν και δημοσιοποιούν τις έρευνες.

Και δεν μιλάμε σε επίπεδο θεωρητικό αλλά το πώς πορεύεται ώστε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τα… απόνερά της με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το, δε, χειρότερο είναι ότι τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι άκρως θλιβερά, ανησυχητικά έως και επικίνδυνα.

Πηγές του iEidiseis, λοιπόν, από διαφορετικούς φορείς σημειώνουν ότι ο άνθρωπος που είναι στο τιμόνι της χώρας για την πανδημία δεν έχει πλέον πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεόδωρος Λύτρας, λένε οι ίδιες πηγές είναι «κομμένοι» από συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα που αφορούν την πανδημία και μάλιστα αυτό έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Από την πρώτη μέρα που η πανδημία άπλωνε τα πλοκάμια της στην Ευρώπη, η Ελλάδα πήρε τα πρώτα μέτρα διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων, ενώ δημιουργήθηκε και ο «οδικός χάρτης» για το ποιος κάνει τι και ποιοι φορείς συλλέγουν και αναλύουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Έτσι ξέρουμε ότι μεταξύ των επίσημων οργανισμών της χώρας που εμπλέκονται άμεσα με τα στοιχεία της πανδημίας, είναι το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο ΕΟΔΥ, ο φορέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και αρκετοί ακόμη.

Κάθε φορέας συλλέγει συγκεκριμένα στοιχεία κάνει συγκεκριμένες αναλύσεις και όλα αυτά αναλύονται στις συνεδριάσεις του Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του μεταξύ αυτών και του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες βδομάδες είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, αλλά όχι πια.

Σημείο καμπής και ημερομηνία σταθμός είναι η 8η Δεκεμβρίου όπου για λόγους που όλοι μπορούμε να φανταστούμε, κόπηκε η πρόσβαση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Γιατί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής; Κάποια από τα κρίσιμα στοιχεία που έχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αφορά στους εμβολιασμούς, ποιοι πολίτες και τι εμβόλιο έχουν κάνει, πότε το έκαναν, που διαμένουν καθώς επίσης και όλα τα data με τα κρούσματα και τους κρίσιμους παρονομαστές μέσω των οποίων προκύπτουν ευαίσθητα επιδημιολογικά συμπεράσματα.

Αυτή όμως η πρόσβαση κόπηκε στις 8 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η δημοσίευση της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα που προκάλεσε σοκ για τους θανάτους στην Ελλάδα. (Φυσικά η μελέτη ήταν γνωστή στο Μαξίμου πολύ πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία).

Μάλιστα ακόμη και στην χθεσινή νέα μελέτη των Τσιόδρα - Λύτρα σχετικά με τους εμβολιασμούς στην χώρα και τους 20.000 θανάτους που αποτρέψαμε λόγω του εμβολίου τα δεδομένα σταματούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν είναι άλλη από την 8η Δεκεμβρίου (mid-december).

Η πρόσβαση, λοιπόν, κόπηκε τόσο στον Σωτήρη Τσιόδρα όσο και στον Θεόδωρο Λύτρα στις 8/12 αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επιστημονική κοινότητα, συγκεκριμένους επιστήμονες, αλλά ακόμη και τον κατεξοχήν αρμόδιο για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Έτσι αντί για ανοιχτά δεδομένα, έχουμε κλειστά δεδομένα ή αν θέλετε καλύτερα επιλεκτικά δεδομένα και μελέτες οι οποίες - κατά την κυβέρνηση- δεν πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν επίσης ότι οι σχέσεις του Σωτήρη Τσιόδρα με συγκεκριμένους υπουργούς διαταράχθηκε αρκετές εβδομάδες νωρίτερα στερώντας του την επαφή σε κρίσιμους τομείς της πανδημίας.

Τότε άλλωστε - λένε στο iEidiseis- ήταν και η περίοδος που αποφασίστηκαν να δρομολογηθούν και οι αλλαγές με τις Επιτροπές. Από μια μεγάλη που συνεδρίαζε κάθε βδομάδα ή και ακόμη πιο συχνά φτάσαμε σε 3 νέες με την ολομέλεια των Ειδικών να συνεδριάζει συνήθως κάθε δεύτερη Τετάρτη. Κάποιοι, δηλαδή, μπήκαν στον πάγο, ήρθαν νέες Επιτροπές και μέλη, ώστε τελικά οι βουλές της κυβέρνησης να μην βρίσκουν… επιστημονικές αντιστάσεις.

Και τα ερωτήματα είναι πλέον δεκάδες.

-Γιατί και με ποιο σκεπτικό κόπηκε η πρόσβαση στους Τσιόδρα - Λύτρα από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής;

-Γιατί κόπηκε η πρόσβαση στις 8 Δεκεμβρίου; Τι προηγήθηκε;

-Κόπηκαν data και από άλλους φορείς ή μόνο από το συγκεκριμένο υπουργείο;

-Ενημερώνονται άλλοι στη θέση τους και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;

-Η πρώτη και η δεύτερη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για τους θανάτους και τους εμβολιασμούς γιατί δεν επικαιροποιούνται με σημερινά δεδομένα ώστε να μάθουν οι έλληνες πολίτες τα οφέλη των εμβολιασμών και να αποσαφηνιστούν ξεκάθαρα οι αιτίες που η Ελλάδα καταλαμβάνει τις πρωτιές στους νεκρούς ανά εκατομμύριο πολιτών.

-Είναι τελικά ο Σωτήρης Τσιόδρας ο αρμόδιος που ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την πανδημία;

-Και αν παραμένει στο τιμόνι της… πανδημίας ο άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα ο πρωθυπουργός γιατί δεν έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία;

-Πως μπορεί ο κ. Τσιόδρας να δέχεται να του έχουν κόψει έστω και μερικώς την πρόσβαση;

-Θα αντιδράσει ή ο ίδιος αισθάνεται καλά με αυτές τις πρακτικές;

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν πρακτικές άλλων εποχών. Τα ερωτήματα είναι ακόμη δεκάδες και το ρεπορτάζ συνεχίζεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για «γκρίζες ζώνες» με τον ελληνικό λαό να δικαιούται επιτέλους την αλήθεια.

Άλλωστε αυτές οι αποφάσεις κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ίδια του την ζωή και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με αυτές.

Πηγή: ieidiseis.gr 

1 σχόλιο:

  1. Κλασική περίπτωση ο ιεροψάλτης.
    Ότι και να του κάνουν, τους θυμιατιζει.
    Η ξεφτίλα της επιστήμης.
    Η επιστήμη παραδουλεύτρα του Μιζοτακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)