Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία – Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ζελένσκι είπε “ναι” στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο Γομέλ

Ουκρανία – Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ζελένσκι είπε “ναι” στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο Γομέλ

 

Το Κίεβο συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ στη Λευκορωσία.

 

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία.

Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της Μόσχας στην Ουκρανία δίνοντας διορία έως τις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδος) για τις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιμένουν μέχρι τις 15:00, τοπική ώρα, για επιβεβαίωση από την Ουκρανία.

«Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – προσφέραμε στη Ρωσία να διεξαχθούν οι συνομιλίες σε αυτές τις πόλεις ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη όπου από την οποία δεν εκτοξεύονται πύραυλοι στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.

Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο  όπου τον κατηγόρησε ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)