Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

"Άκαρπη" η συνάντηση Λαβρόφ - Κουλέμπα στην Αττάλεια

Συνάντηση Λαβρόφ -Κουλέμπα στην Αττάλεια 

 

 

Ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο αποτέλεσμα η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι δύο εμπόλεμες χώρες είχαν σήμερα διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο, για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προς ανίχνευση της δυνατότητας και των όρων κατάπαυσης του πυρός.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Ντμίτρο Κουλέμπα αναφέρθηκε στην ανάγκη 24ωρης εκεχειρίας και ανθρωπιστικών διαδρόμων, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να επιφυλάσσεται να απαντήσει.

Στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους: "Επιβεβαιώσαμε ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ρωσική πλευρά για την καθημερινή διάνοιξη των ανθρωπιστικών διαδρόμων παραμένει σε ισχύ".

"Η συνάντηση ξεκίνησε", δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες που δείχνουν την ουκρανική αντιπροσωπεία να κάθεται απέναντι από τη ρωσική.

 

Στην Τουρκία από την Τετάρτη βρίσκεται ο Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο υποδέχτηκε θερμά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στην Αττάλεια έφτασε, λίγο πριν τις 9 της Πέμπτης, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, όπου τον υποδέχτηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν θερμή χειραψία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει πολλαπλασιάσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες από το ξέσπασμα της κρίσης, διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι η Τουρκία «μπορεί να συζητάει τόσο με την Ουκρανία όσο και με την Ρωσία». «Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε το να μεταμορφωθεί αυτή η κρίση σε τραγωδία», πρόσθεσε.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)