Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Παιχνίδι θανάτου: Έφηβοι φορούσαν αλεξίσφαιρα και πυροβολούσαν ο ένας τον άλλο – Νεκρός 17χρονος

Ένα αιματηρό περιστατικό με θύμα έναν έφηβο που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και δράστες δύο αγόρια που έπαιζαν ένα «παιχνίδι θανάτου» πυροβολώντας εναλλάξ ο ένας τον άλλο, έλαβε χώρα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη το βράδυ της 3ης Απριλίου, προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές του νότου, καθώς θεωρήθηκε ως παράδειγμα επιτρεπτικής κουλτούρας για τα όπλα, και αναθέρμανε τις συζητήσεις και τις εκκλήσεις για ουσιαστική μεταρρύθμιση στον έλεγχο της οπλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο 17χρονοι, ο Μπρόουντ και ο Τζόσουα Βίνινγκ, σε ένα σπίτι στο Μπελβιου, φορώντας εναλλάξ ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, άρχισαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον.

Ο Μπρόουντ φορούσε το αλεξίσφαιρο, όταν φέρεται να τον πυροβόλησε ο Βίνινγκ, τραυματίζοντάς τον.

Οι διασώστες έκτακτης ανάγκης που έφτασαν στο σημείο μετέφεραν τον Μπρόουντ στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε από τα τραύματά του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Οι ανακριτές συνέλαβαν τον Βίνινγκ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια παιδιού με πυροβόλο όπλο.

Έθεσαν επίσης υπό κράτηση τον 17χρονο Κόλτον Γουίτλερ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, με κατηγορίες ότι είπε ψέματα στην κατάθεσή του στην αστυνομία για το ποιος πυροβόλησε τον Μπρόουντ και πώς συνέβη το περιστατικό.

Η αστυνομία στις ΗΠΑ συνήθως δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα έφηβων υπόπτων επειδή είναι ανήλικοι. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι αρχές κατηγόρησαν τον Βίνινγκ και τον Γουίτλερ ως ενήλικες με ρόλους σε ένα βίαιο έγκλημα και έτσι έγινε γνωστή και η ταυτότητά τους.

Ο Βίνινγκ και ο Γουίτλερ αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας την Τρίτη.

Στη Φλόριντα, η ανθρωποκτονία παιδιού με πυροβόλο όπλο μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών.

Πηγή: cnn.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Ο Θεός να βάλει το χέρι του καλό ταξίδι να εχει κουράγιο στην οικογένεια του και στους φίλους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)