Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Τι απέγινε η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Στον «πάγο» το πρόγραμμα;

Τι απέγινε η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Στον «πάγο» το πρόγραμμα;

Κανένα νεότερο δεν υπάρχει για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών που είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. «Πάγωσαν» οι ανακοινώσεις, τι ξέρουμε σήμερα.

Μέσα στον Απρίλιο και πριν το Πάσχα 2022 είχε γίνει γνωστό ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, που αναμένουν χιλιάδες πολίτες για να αντικαταστήσουν τις κοστοβόρες συσκευές τους.

Ωστόσο, εδώ και κάποιο καιρό, το ζήτημα είναι σαν να έχει «παγώσει», αφού ούτε σχετική αναφορά έχει γίνει, αλλά και ούτε ακόμα έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις. Δεν είναι απίθανο, τελικά, το πρόγραμμα να ξεκινήσει τον Μάιο.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και τουλάχιστον 200.000 νοικοκυριά έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, αφού -σύμφωνα με όσα προαναγγέλθηκαν- θα έχουν έκπτωση από 30% έως 50%.

Βέβαια, πριν ακόμα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και αφού υπήρχε διαβεβαίωση ότι θα αφορά όλους τους πολίτες, στη συνέχεια ξεκαθαρίστηκε, πως αν οι αιτήσεις -λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος- ξεπεράσουν τις 200.000, τότε υπάρξει κατάταξη και θα μπουν οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια.

Για την ώρα, πάντως, και με τους λογαριασμούς ρεύματος να φέρνουν σε απόγνωση τους πολίτες, δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την αντικατάσταση έως και τριών ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες θα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και άρα χαμηλότερους λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοικοκυριά θα μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξής τρεις συσκευές:

  • ψυγείο,
  • κλιματιστικά
  • καταψύκτη

Δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων ή πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Επίσης, η συσκευή της επιλογής σας θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Πώς παίρνετε τα χρήματα της επιδότησης

Δεν μπαίνει κάποιο ποσό σε λογαριασμό, αλλά η επιδότηση θα αφαιρείται στο κατάστημα με την αγορά. Θα επιλέγετε όποια συσκευή επιθυμείτε, και η επιδότηση θα αφαιρείται αυτόματα στο ταμείο.

Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση συσκευών

Όταν πια ανοίξει η πλατφόρμα, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα με κωδικούς TaxisNet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)