Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Αλέξης Μητρόπουλος: Μισό εκατομμύριο περισσότερους ανέργους από την ΕΛΣΤΑΤ καταμέτρησε τον Φεβρουάριο ο ΟΑΕΔ

Αλέξης Μητρόπουλος: Μισό εκατομμύριο περισσότερους ανέργους από την ΕΛΣΤΑΤ καταμέτρησε τον Φεβρουάριο ο ΟΑΕΔ
 
 
 
Νέα αύξηση ανέργων καταμέτρησε ο ΟΑΕΔ που καταργείται σήμερα. Τον «ενοχλητικό ΟΑΕΔ» τελειώνει σήμερα η κυβέρνηση.

Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ΟΑΕΔ καταμέτρησε μισό εκατομμύριο περισσότερους ανέργους από την ΕΛΣΤΑΤ και η απάντηση είναι κατάργηση εδώ και τώρα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ, σημειώνει:

Ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 καταμέτρησε:

-1.109.641 ANEPΓOYΣ,

-24% το ποσοστό ανεργίας,

-212.961 επιδοτηθέντες ανέργους!!

OAED STOIXEIA

Αντίθετα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (EΛΣTAT), για τον ίδιο μήνα, καταμέτρησε μόνο:

-603.025 ανέργους και

-12,8% ποσοστό ανεργίας!!

OAED 2

Και συνεχιζει: Ο «ενοχλητικός» ΟΑΕΔ, που αμφισβητούσε τον αριθμό των ανέργων τής ΕΛΣΤΑΤ-κυβέρνησης, καταργείται σήμερα με νόμο στη Βουλή!!

Στην ουσία, από την αρχή, η κατάργηση του ΟΑΕΔ ήταν απαίτηση των δανειστών, όπως και η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Οι ΟΕΚ και ΟΕΕ έχουν ήδη καταργηθεί με μνημονιακούς νόμους.

Έτσι, η σειρά του ΟΑΕΔ ήρθε σήμερα! Ο OAEΔ καταργείται απόψε, κυρίως επειδή καταμετρούσε σωστά και με ακρίβεια τα ποσοστά ανεργίας-ανέργων για δεκαετίες, γεγονός που ενοχλούσε την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση, που ήθελαν την εμφάνιση μειωμένης ανεργίας!

Στην τελευταία του ανακοίνωση, πριν την κατάργησή του, ο ΟΑΕΔ έδωσε τους αριθμούς των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Φεβρουάριο 2022. Η διαφορά με την ΕΛΣΤΑΤ είναι δώδεκα (12) ολόκληρες μονάδες, που αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο (500.000) ανθρώπους!!

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό τής χώρας, τα φίλια ΜΜΕ, η συστημική διανόηση δεν άντεχαν τις αλήθειες του ΟΑΕΔ και αποφάσισαν την κατάργησή του. Είναι κρίμα που οι τρεις (3) ιστορικοί Οργανισμοί (OAEΔ-AOEK-ΟEE), που συστάθηκαν για να βοηθήσουν τα φτωχότερα στρώματα τού ελληνικού λαού και ήταν στο πλευρό τής Εργατικής Τάξης για δεκαετίες, με απόφαση δανειστών και μνημονιακού πολιτικού, αποτελούν πια παρελθόν!!».

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)