Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Πάνος Καμμένος: «Τρελαθήκατε;» είπε για την απόφαση της Ε.Ε. για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πάνος Καμμένος: «Τρελαθήκατε;» είπε για την απόφαση της Ε.Ε. για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

 

Τη διαφωνία του με την απόφαση της Ε.Ε. για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.


Σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση για εμπάργκο της Ε.Ε. στο ρωσικό πετρέλαιο αντί να πλήξει τη Ρωσία θα μας διαλύσει όλους με τιμή λίτρου στα 5€.. Τρελαθήκατε;».


«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί ότι η έκτη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο, καθώς και τα προϊόντα πετρελαίου, που παραδίδονται από τη Ρωσία στα κράτη μέλη, με προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών», τονίζεται στα συμπεράσματα των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι καλούν το Συμβούλιο να «οριστικοποιήσει τη συμφωνία» και «να την εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση, διασφαλίζοντας εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, θεμιτό ανταγωνισμό, αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και ίσους όρους ανταγωνισμού, επίσης, όσον αφορά τη σταδιακή κατάργηση της εξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα».

Σε περίπτωση «αιφνίδιας διακοπής του εφοδιασμού, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια του εφοδιασμού», διαβεβαιώνεται στα συμπεράσματα. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο ζήτημα της προσωρινής εξαίρεσης για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ereportaz.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)