Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Βαγγέλης Μαρινάκης: Στο μικροσκόπιο της Premier League οι αναφορές για στημένα και διακίνηση ναρκωτικών

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Υπό λεπτομερή έλεγχο πρόκειται να θέσει η Premier League τον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την άνοδο του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ο Έλληνας εφοπλιστής, ιδιοκτήτης και του Ολυμπιακού, κρίθηκε ικανός να είναι ιδιοκτήτης ενός συλλόγου από το πρωτάθλημα της EFL προτού ολοκληρώσει την αγορά του Φόρεστ για 50 εκατομμύρια λίρες πριν από πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν στο επίκεντρο πολλαπλών ερευνών για φερόμενους στημένους αγώνες και διακίνηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, η Premier League κάνει τον έλεγχο πιο αυστηρό σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την απειλή μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής.

Η Daily Mail υπενθυμίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κατηγορηθεί για πολλά σοβαρά αδικήματα στην Ελλάδα πριν απαλλαχθεί.

Όπως απαριθμεί, το 2019 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κατηγορήθηκε για στημένους αγώνες και συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις προτού απαλλαχθεί από το Εφετείο δύο χρόνια αργότερα και πέρυσι Έλληνας δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία αφού κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο ηρωίνης.

Η UEFA ξεκίνησε επίσης έρευνα για τους στημένους αγώνες, αλλά σε αντίθεση με τις ελληνικές αρχές δεν απήγγειλε κατηγορίες.

Η Premier League πάντως ανησυχεί λόγω των κατηγοριών και επικοινώνησε με την EFL μετά την πρόκριση της Φόρεστ στα πλέι οφ του Championship. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 54χρονος, ο οποίος μεγάλωσε μια μικρή οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση σε έναν τεράστιο στόλο δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών, δεν φαίνεται να παραβιάζει κανέναν από τους όρους αποκλεισμού της Premier League, οι οποίοι περιλαμβάνουν ποινικές καταδίκες που δεν έχουν εκτιθεί, έκπτωση του δικαιώματος του διευθυντή ή υπόκειται σε διαδικασία αφερεγγυότητας.

Η νομική ομάδα της Premier League, ωστόσο, θέλει να εξακριβώσει εάν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μαρινάκης είχε εμπλακεί σε συμπεριφορά στο εξωτερικό που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα άρνησης της πρόκρισης της Φόρεστ, καθώς ο έλεγχος των ιδιοκτητών περιλαμβάνει πρόβλεψη ότι οι αποκλεισμένοι μέτοχοι έχουν χρόνο να εκχωρήσουν το μερίδιό τους σε μια ομάδα.

Κατά την βρετανική εφημερίδα, η Premier League αρνήθηκε να σχολιάσει. 
 

Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)