Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Προσέλαβε «εικονικά» τη σύζυγό του - Φυλάκιση για τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φιγιόν

Προσέλαβε «εικονικά» τη σύζυγό του - Φυλάκιση για τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φιγιόν
 
 
 
Τέσσερα χρόνια φυλάκιση κόστισε στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν η «εικονική πρόσληψη» της γυναίκας του.

Η πρόσληψη της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν προκάλεσε σάλο και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Το δικαστήριο έβγαλε την ετυμηγορία του και ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Φιγιόν καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα (9/5) σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Το δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για εικονική πρόσληψη της συζύγου του στο βουλευτικό του γραφείο, επί σειρά ετών.

Η σύζυγός του Πενελόπ καταδικάστηκε και αυτή σε φυλάκιση δυο ετών ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ στον καθένα.

Το ζεύγος Φιγιόν, που δεν ήταν παρόν στη δίκη, επέμεινε --όπως και πρωτοδίκως-- ότι η απασχόληση ήταν πραγματική και όχι εικονική, χωρίς όμως να πείσει το Εφετείο.

Αν το ζεύγος Φιγιόν δεν κάνει χρήση του δικαιώματος αναίρεσης της απόφασης, θα κληθεί ενώπιον δικαστή εκτέλεσης της ποινής, ο οποίος μπορεί να αποφασίσει, για παράδειγμα, αν θα φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιόλι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)