Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πολίτες αποφάσισαν - Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πολίτες αποφάσισαν - Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε
Το παλιό όνομα και ο πράσινος ήλιος επέστρεψαν επίσημα. Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Παρατράγουδα» στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ - Βαριές καταγγελίες στην Κρήτη

 

Και με τη βούλα επιστρέφει πλέον ο πράσινος ήλιος καθώς επίσης και το όνομα «ΠΑΣΟΚ», όπως αποφάσισαν τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν μαζικά στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.

Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε.

Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες».

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε. 

«Παρατράγουδα» στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ - Βαριές καταγγελίες στην Κρήτη

Παράλληλα διαμαρτυρίες ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για κενά στην ορθή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
«Παρατράγουδα» στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ - Βαριές καταγγελίες στην Κρήτη

Περίπατο… φαίνεται πως πηγαίνει το αδιάβλητο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλεται επώνυμα από μέλη του κόμματος, δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος στο πόσες φορές ψηφίζει καθένας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι όποιο μέλος θέλει, πηγαίνει σε ένα εκλογικό κέντρο, λέει το όνομά του, το σημειώνουν και ψηφίζει. Την ίδια διαδικασία μπορεί να επαναλαμβάνει σε όλα τα εκλογικά κέντρα!

«Πας, λες όνομα, το γράφουν ψηφίζεις. Μετά πας αλλού ξαναψηφίζεις. Μετά αλλού πάλι τα ίδια…και μετά….ξαναπάς και πάλι ψηφίζεις…», αναφέρει χαρακτηριστικά μέλος του κόμματος.

Καταγγελίες για κενά στην διαδικασία

Παράλληλα διαμαρτυρίες ψηφοφόρων κάνουν λόγο για κενά στην ορθή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, λόγος γίνεται για χρήση μη αριθμημένων φακέλων, έλλειψη μητρώου εγγεγραμμένων, ενώ ακόμη υπάρχουν καταγγελίες για διπλοψηφίες σε Μαλεβίζι, Κρουσώνα και Τυμπάκι, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι εμφανίστηκαν ψηφοφόροι σε δύο εκλογικά κέντρα.

Ενδεικτική της αναστάτωσης που επικρατεί στον εκλογικό μηχανισμό της παράταξης είναι η παραίτηση που γνωστοποιήθηκε νωρίτερα από πρόεδρο εφορευτικής επιτροπής στα Χανιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιτία της παραίτησης του εν λόγω στελέχους σχετίζεται με την μη τήρηση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Επιπροσθέτως, αναφορές γίνονται και για ελλείψεις σε ηλεκτρονικά μέσα, με τον περιορισμένο αριθμό τάμπλετ στα εκλογικά τμήματα να κάνει δυσκολότερη την εύρυθμη εξέλιξη της διαδικασίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)