Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ο Σαμαράς άναψε φωτιές στον Μητσοτάκη: Η ΝΔ να μη γίνει Ποτάμι - Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει

Ο Σαμαράς άναψε φωτιές στον Μητσοτάκη: Η ΝΔ να μη γίνει Ποτάμι - Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει
 
 
«Να ανοιχτούμε σε όλους ναι, αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ.

Ως ο γνήσιος εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ εμφανίστηκε από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, καταχειροκροτούμενος, άσκησε δριμεία κριτική στην ενεργειακή και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ έστειλε καθαρό μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη να μη μετατρέψει τη ΝΔ σε «Ποτάμι». Κατά τους συνεργάτες του, η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού συνιστά ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα, ενώ αρκετοί σύνεδροι μίλησαν για «μανιφέστο Σαμαρά για τα εθνικά θέματα».

«Δεν έχουμε εμείς ανάγκη να σαλπάρουμε για ξένα λιμάνια. Έχουμε το δικό μας», είπε ο κ. Σαμαράς, στον απόηχο της δεδηλωμένης επιδίωξης του κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί, με αξιοποίηση προσώπων και δυνάμεων στο πολιτικό κέντρο, και πρόσθεσε: «Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι. Να ανοιχτούμε σε όλους ναι, αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά, δεν υπάρχει. Και στα δεξιά, δεν χωράει η Ακροδεξιά. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εμείς το παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη και σήμερα είναι στη φυλακή».

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προειδοποίησης προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν υπαναχωρήσεις στα εθνικά συμφέροντα της χώρας. «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το γεγονός ότι καθυστέρησε σημαντικά και ταυτόχρονα έστειλε λάθος μηνύματα στις εταιρείες εξόρυξης των υδρογονανθράκων και χαρακτήρισε σωτήρια λύση για την Ελλάδα και για την Ευρώπη οι υδρογονάνθρακες στην Ευρώπη.

«Μόνο που αυτό προϋποθέτει ότι θα διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της όπως προκύπτουν από το δίκαιο της θάλασσας που προβλέπει με σαφήνεια ότι τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ, που σημαίνει ότι η ελληνική ΑΟΖ ακουμπάει την κυπριακή ΑΟΖ» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί εμείς να ξεκινάμε από κάτι λιγότερο. Δεν μπορεί ελληνικά στόματα να λένε ότι είμαστε μοναχοφάηδες. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα τα εξηγήσει όλα αυτά διεξοδικά κατά το επικείμενο ταξίδι τους στις ΗΠΑ», είπε. Και ο νοών, νοείτω.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ίσως «το να μιλάς σήμερα για την πατρίδα, ίσως δεν είναι πολιτικώς ορθόν. Σας λέω λοιπόν ότι δεν είμαι με την πολιτική ορθότητα, είμαι με την πολιτική αλήθεια», προσθέτοντας ότι επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς, βίαιων ανατροπών, χρειάζονται καθαρές κουβέντες για το πού και πώς πάμε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Στην πολιτική όλο και περισσότερο μοιάζει να ελέγχεται από κέντρα υπερενθικά. Το βλέπουμε κυρίως στην Ευρώπη που μεγαλώνει η απόσταση της πολιτικής από τις κοινωνίες και τους προβληματισμούς τους, εν μέσω πολέμου.

• Δεν θα ήμουν χρήσιμος να χαϊδέψω αφτιά, ούτε στη χώρα ούτε στην παράταξη που υπηρετώ εδώ και 45 χρόνια.

• Σε αντίθεση με την αριστερά, τα δικά μας λάθη αναγνωρίζονται και αντιμετωπίζονται, όπως έγινε με το ηλεκτρικό ρεύμα

• Το ζήτημα είναι να υπάρξει μόνιμη λύση ελληνική και ευρωπαϊκή, διότι η Ευρώπη υπνώττει, καθυστερεί με μια ανεπτυγμένη γραφειοκρατία.

• Χρειάζεται αλλαγή στην τιμολόγηση, στη φορολογία του ρεύματος, διαφορετικά θα είμαστε στον αέρα.

• Οι έκτακτες επιδοτήσεις δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση. Γιατί με τις τιμές του ρεύματος είναι εξαρτημένα πολλά. Ο αγρότης δεν θα σπείρει.

• Χωρίς ενέργεια, πολιτισμός δεν υπάρχει. Καθορίζει την εξέλιξη, ατομική, συλλογική και παγκόσμια.

• Ολόκληρη η ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης ήταν λάθος γιατί στηρίχθηκε μονομερώς στη Ρωσία, λόγω της εξάρτησης της Γερμανίας από τη Ρωσία. Και ήταν ακόμα λάθος γιατί στηρίχθηκε στον μύθο ότι μπορούμε τάχα αυτόματα να αντικαταστήσουμε τους υδρογονάνθρακες από τον ήλιο και τον άνεμο.

• Η δική μας κυβέρνηση είχε αναδείξει τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και είχε προχωρήσει σε ενέργειας.

• Είχα καλέσει, τότε δημόσια την Ευρώπη να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά κάποιοι είχαν άλλα συμφέροντα και δεύτερες σκέψεις και έκαναν πως δεν άκουγαν.

• Και τα τελευταία 2,5 χρόνια αργήσαμε να αξιοποιήσουμε τα ενεργειακά ελληνικά κοιτάσματα και ήταν λάθος αυτό που ακούστηκε ότι δεν μας ενδιαφέρει να τρυπήσουμε τον βυθό των θαλασσών. Τί μήνυμα δώσαμε στις εταιρείες;

• Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακριβώς το αντίθετο, αλλά η ζημιά είχε γίνει και πρέπει και μπορεί να διορθωθεί. Όπως διορθώθηκε και το λάθος της άμεσης απολιγνιτοποίησης το 2024, την ώρα που η Γερμανία θα διατηρήσει τα εργοστάσια έως το 2035.

• Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», που προωθεί ο Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, βοηθά στην πραγματικότητα τη Ρωσία. Παίζει το παιγνίδι της Ρωσίας! Η «γαλάζια πατρίδα» μπλοκάρει το μόνο «ανταγωνιστή» του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη! Δηλαδή τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, όπου βρίσκονται και οι δικές μας ΑΟΖ!

• Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει στην πράξη την αμφισβήτηση, όχι μόνο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της εθνικής μας κυριαρχίας.

• Κι όταν εγώ ζήτησα κυρώσεις, ειπώθηκε τότε, ότι «η απειλή κυρώσεων είναι πιο ισχυρό όπλο από τις ίδιες τις κυρώσεις». Δεν βλέπω όμως, να κάμφθηκε από την «απειλή» αυτή η Τουρκία. Αντιθέτως, αποθρασύνθηκε…

• Τότε κάποιοι προσπάθησαν να με βαφτίσουν… «ακραίο»! Λόμπυ του Κατευνασμού είναι αυτό. Είναι ένα λόμπυ που μας ζητάει, να υποχωρήσουμε πλήρως απέναντι στην Τουρκία, που είναι «ισχυρή».

• Η καινούργια αντίφαση των υποκριτών του Κατευνασμού: Με την ίδια ευκολία που ζητούν από τους Ουκρανούς να δώσουν τον «υπέρ πάντων αγώνα» -και σωστά κάνουν- από μας ζητάνε να… τα δώσουμε όλα να τελειώνουμε.

• Όταν λοιπόν, οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πατρίδα τους, θεωρούνται ήρωες. Αναρωτιέμαι: όταν οι Έλληνες κάνουν ακριβώς το ίδιο, θεωρούνται... «εθνικιστές»; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά…

• Η ένταση ανεβαίνει και στα Βαλκάνια. Η Ρωσία εξοπλίζει τους Σερβοβόσνιους. Η Κίνα εξοπλίζει την ίδια τη Σερβία. Η Δύση εξοπλίζει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

• Οι σχέσεις Βουλγαρίας-Σκοπίων που διαταράχθηκαν μετά την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών παραμένουν στο «κόκκινο».

• Την ίδια ώρα, στο Αμερικανικό Κογκρέσο, κατατέθηκε το ψήφισμα 741, που αν υιοθετηθεί, θα καθιερώσει το Σεπτέμβριο του 2022, ως μήνα «Μακεδονικής γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού στις ΗΠΑ». Και θα καλεί τις αμερικανικές αρχές να οργανώσουν και εκδηλώσεις, για τη συμβολή των ψευτομακεδόνων στην Αμερικανική κοινωνία. Να γιατί ήταν έγκλημα η Συμφωνία των Πρεσπών!

• Κάποια κέντρα σχεδιάζουν -και δεν το κρύβουν- να σύρουν την Ελλάδα σε συνολική «συνθηκολόγηση» με την Τουρκία.

• Οι ερχόμενες εκλογές είναι απολύτως κρίσιμες. Δεν μπορούμε να ξαναπεράσουμε όσα ζήσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ! Θα ήταν πια, η επανάληψη της τραγωδίας ως φάρσα… Της τραγωδίας ως φάρσα!

• Είμαστε η Λαϊκή, η Αστική, Και πάνω από όλα, η Πατριωτική Παράταξη, η Νέα Δημοκρατία! 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

4 σχόλια:

  1. Ο Αντωνάκης! Που έκανε καριέρα πάνω στον Βουκεφάλα και με την ανοχή του κάθε κεφάλα.
    Που κατάφερε να κάνει αποστασία στον επιστήμονα των αποστασιών τον Μητσοτάκη( το Μητσοτακη κάθαρμα που φώναζε ο λαός)
    Και δεξιά χωρίς μ@λ@κ@ γίνεται Αντωνακη;Όχι έναν βέβαια. Πολλούς!
    Δεν γίνεται.
    Χρόνια έχουν καπαρωμενο τον πρώτο ρόλο τα ορφανά της Πολιτικής Άνοιξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πρέπει να έχεις τελειώσει ή την αριστερή σχολή τού Μ@λάκα ή τήν σχολή τού Καραγκιόζη...

      Διαγραφή
    2. Είπες καραγκιόζη και σχολή και θυμήθηκα τη σχολή του μπουμπουκου. Του φίλου του Παττακού που μάθαινε αρχαία ελληνικά σε σκύλους.
      Για κανε γαβ να δω κάτι...

      Διαγραφή
    3. Πες ζήτω η φίλη και σύμμαχος Βόρεια Μακεδονία ρε γίδι.

      Διαγραφή

(3)