Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ιστιοφόρο με δεκάδες πρόσφυγες μισοβυθίστηκε ανοιχτά της Κω...



Ένα μισοβυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος εντόπισαν οι λιμενικές αρχές το βράδυ του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κω, κοντά σε βραχώδη ακτή. Οι 105 πρόσφυγες - μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό, κατάφεραν και βγήκαν στην ακτή καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το... Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου το μισοβυθισμένο ιστιοφόρο και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ενεργοποιήθηκαν πλωτά και χερσαία περιπολικά του Λιμενικού, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Οι συνολικά 105 επιβαίνοντες σε αυτό βγήκαν στην ακτή με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους και εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτά και χερσαία περιπολικά του Λιμενικού προς εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων, δεν αγνοείται κανένας. Όλοι οι διασωθέντες πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του νησιού.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)