Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Γκάφα ολκής από το Υπ. Άμυνας: Δεύτερη διαρροή διαψεύδει την πρώτη περί υβριδικού πολέμου

 

Γκάφα ολκής από το Υπ. Άμυνας: Δεύτερη διαρροή διαψεύδει την πρώτη περί υβριδικού πολέμου

 
 Η διαρροή έγινε από τον ίδιο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες - Μέσα σε 30 λεπτά αναγκάστηκε να την διαψεύσει
Απίστευτες γκάφες από το υπ. Εθνικής Άμυνας το οποίο διαψεύδει διαρροή ανώνατου αξιωματούχου του Πενταγώνου.

Δεν έχει προηγούμενο η γκάφα που υπέπεσε το υπ. Εθνικής Άμυνας το οποίο με δεύτερη διαρροή διαψεύδει τον… εαυτό του.

Ειδικότερα, αν και αρχικά αξιωματούχος του ΥΕΘΑ ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση» λίγη ώρα αργότερα ήρθε η διάψευση της διαρροής με νέα…διαρροή από το υπ. Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΕΘΑ και συμπλήρωναν: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της».

Η πρώτη διαρροή

Η πρώτη διαρροή έγινε εντός του Κοινοβουλίου στους συντάκτες όταν ο ανώτατος αξιωματούχος τους πλησίασε και τους δήλωσε ότι «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση», σημείωναν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου Άμυνας στη Βουλή.

Οι ίδιοι κύκλοι, συμπλήρωναν πως ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει υβριδικού τύπου απειλές, από όπου κι αν αυτές προέρχονται και που έχουν ως στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη διαρροή οι... κύκλοι του Άμυνας ανέφεραν χαρακτηριτικά:

Πρόκειται για απίστευτες καταστάσεις που δείχνουν ένα υπουργείο σε πανικό και σε καμία περίπτωση ένα ΥΕΘΑ έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή πόσο μάλλον… υβριδική.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 

 

 Νίκος Παναγιωτόπουλος / Όλο το παρασκήνιο της διαρροής που τον «έκαψε»

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά τη διαρροή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προκάλεσε αίσθηση και ανάγκασε το υπουργείο να βγάλει νέα διαρροή - λόγω της έντονης δυσαρέσκειας του Μαξίμου - διαψεύδοντας την πρώτη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, η διαρροή δεν έγινε από κάποιον χαμηλόβαθμο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ, αλλά από τον ίδιο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντούσε σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλου Ξανθόπουλου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέρασε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι οποίοι τον ρώτησαν αν θα έχουμε θερμό καλοκαίρι με την Τουρκία. Τότε απάντησε τα γνωστά περί υβριδικής απειλής και σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν οι δηλώσεις είναι off the record, αν δηλαδή μπορούν να αποδοθούν στον ίδιο ή όχι, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να τους δίνει το ελεύθερο να τις μεταφέρουν, αλλά με την δέσμευση ότι θα τις αποδώσουν σε κύκλους του υπουργείου Άμυνας. «Με τίποτα σε εμένα» είπε σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr. Μάλιστα, η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν βγήκε κατόπιν πίεσης των δημοσιογράφων, ούτε ξέφυγε.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η οργή στο Μέγαρο Μαξίμου οδήγησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βγάλει διάψευση μετά από μισή ώρα, προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ωστόσο το κακό για την κυβέρνηση είχε ήδη γίνει, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να έχει κάθε λόγο να μην νιώθει πολιτικά ασφαλής στην κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από: ieidiseis.gr & avgi.gr

1 σχόλιο:

(3)