:΅ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΜΑΞΑΣ
Έκλεισε μάλλον και τυπικά , δικαστικά τουλάχιστον η τελευταία πράξη της... Εξαπλατανιάδας. Το εφετείο Θεσσαλονίκης τιμώρησε για ψευδορκία σε επτά μήνες φυλάκιση , πρώην πρόεδρο της κοινότητας Θεοδωρακίου.
Ο συγκεκριμένος είχε καταθέσει αρχικά ότι δεν είχαν γίνει έργα ασφαλτόστρωσης στο Θεοδωράκι αξίας 150 χιλ. Ευρώ. Στην συνέχεια όμως μετά από καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τους ελέγχους αρμόδιων κρατικών φορέων η υπόθεση παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη , η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων (αιρετών και εργολάβων) . Στο δικαστήριο μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο συγκεκριμένος πρόεδρος ο οποίος άλλαξε την κατάθεσή του και είπε ότι έπεσε η άσφαλτος με αποτέλεσμα να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι . Με την ίδια κατάθεση σε άλλα χρονικά διαστήματα σε υποθέσεις του Παράσχου Τσάνταλη , τιμωρήθηκε ο Π. Τσάνταλης , ο οποίος στην συνέχεια μήνυσε τον πρώην πρόεδρο για ψευδορκία. Τόσο στην Έδεσσα όσο και στο εφετείο ο πρόεδρος καταδικάστηκε.Συνεπώς υπάρχουν δύο αντίθετες αποφάσεις . Το δικαστήριο στις υποθέσεις που αφορούσαν τα χρηματικά ποσά δέχτηκε ως αληθινή την κατάθεσή του , στην συνέχεια όμως τα άλλα δικαστήρια την έκριναν ψεύτικη και τον καταδίκασαν .
Ο Παράσχος Τσάνταλης καταθέτοντας στο δικαστήριο , ΄τόνισε ότι η όποια καταδίκη του συγκεκριμένου δεν έχει νόημα, αφού οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που ζημίωσαν τον τότε Δήμο Εξαπλατανου αθωώθηκαν και ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή του , αφού στην ουσία είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας .
Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο σε επτάμηνη φυλάκιση . Η ποινή είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα .
Έτσι έκλεισε ένα πολύχρονος δικαστικός κύκλος. Οι απορίες όμως μένουν, σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις . Η κοινή γνώμη βέβαια έχει βγάλει τα δικά της συμπεράσματα και την δική της ετυμηγορία.
Από την όλη ιστορία μένει η ηθική δικαίωση για τον Παράσχο Τσάνταλη και τους τότε εκλεγμένους δημοτικούς τους συμβούλους , ότι όσα είχαν καταγγείλει ασκώντας τα θεσμικά τους καθήκοντά τους ως αντιπολίτευση ,ήταν πέρα για πέρα αληθινά, αφού έστω και κατόπιν εορτής η Δικαιοσύνη , απεφάνθη ότι δεν έπεσε ποτέ άσφαλτος στο Θεοδωράκι , άσχετα αν πληρώθηκαν 150 χιλ. Ευρώ .
Η ουσία βέβαια είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει γιαυτό.
Για νά δούμε εκεί Στ' δήμο Αλμωπίας τώρα Πίος κάνει σωστά την δουλειά τού ή καταιγίδα έρχεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήIs.igian.ta.koroida.zito.o.meson.elinas.pou.pleroni.ta.spazmena.🐓🐓🐓🐓🐓
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά την τιμωρία.Όλοι αυτοί που είναι πάρα πολλοί,υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας,αν και αυτός δεν είχε, αφού τα τεράστια κονδύλια που έπεσαν τότε, γίναν ιδιωτική περιουσία.Τιμωρία θα ήταν να τους βάλουν στην πλατεία και να περάσει όλο το χωριό να τους φτύσει.Αυτός ο τροχός παρότι ήταν πρόεδρος,πήρε αρκετά φράγκα από απευθείας αναθέσεις για να καλύψει τη δημαρχάρα.Μάγκες του κώλου.Πού είναι αλήθεια τώρα;.Η πλάκα είναι πως αυτή η άμαξα ήταν σαρανταποδαρούσα.Από Αρχάγγελο μέχρι Θεσσαλονίκη.Οι κότες τους κατέβαιναν αγκαζέ για να κόψουν τα εντάλματα κάθε Τρίτη στον Εξαπλάτανο.Το σάπιο σύστημα όμως δεν τους τιμώρησε.Τιμωρία τους είναι που εξαφανίστηκαν αφού δεν έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν στην πιάτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφή