Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Μεγάλη φωτιά στο αεροδρόμιο της Γενεύης: Πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τον ουρανό - Αεροπλάνο πέρασε από μέσα

twitter

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Γενεύης διακόπηκαν την Παρασκευή μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στον περιμετρικό φράχτη.

Από βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο φαίνεται ότι  μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό πάνω από την περιοχή. Σε βίντεο φαίνεται αεροσκάφος να περνά κυριολεκτικά μέσα από τους καπνούς για να προσγειωθεί.

 

«Υπάρχει ένα κτίριο -το νέο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο- το οποίο βρισκόταν υπό κατασκευή... έχει πάρει φωτιά. Βρίσκεται έξω από την περίμετρο του αεροδρομίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ιγκνάς Ζαννεράτ στο AFP. «Δημιουργείται πολύς καπνός» πρόσθεσε.

 

Το αεροδρόμιο έχει αναστείλει προς το παρόν τις προσγειώσεις, ενώ οι απογειώσεις αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια των πιλότων, εξήγησε.

Ο πίνακας αφίξεων του αεροδρομίου έδειχνε ότι οι εισερχόμενες πτήσεις από τη Λισαβόνα, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη είχαν εκτραπεί, ενώ άλλες καθυστερούσαν. Η Γενεύη είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ελβετίας μετά τη Ζυρίχη. Ο αεροδιάδρομος βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Γαλλία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)