Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών: Είναι σίγουρα λογικό να έχουμε προμήθειες έκτακτης ανάγκης στο σπίτι

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φίσερ, ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Πολιτική Προστασία. Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, κάλεσε τους πολίτες να ψωνίσουν «χωρίς πανικό» και να αποθηκεύουν τρόφιμα και υγρά για το ενδεχόμενο εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Νάνσι Φίσερ επισήμανε τη «σημαντική ανάγκη» για βελτίωση της Πολιτικής Προστασίας.
«Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσειςπανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου» δήλωσε η πολιτικός του SPD στην Handelsblatt.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, είπε, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες». Τόνισε ότι αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι «σίγουρα χρήσιμο να έχουμε προμήθειες έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Η Ν. Φίσερ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των καταφυγίων της Γερμανίας. Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται απογραφή τους. Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. «Και υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», σημείωσε.

Αναφερόμενη στις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος: «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά».

Η Νάνσι Φίσερ συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και να μην πάνε μαζικά για ψώνια, για να μην δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

Εξάλλου, κατηγόρησε τη ρωσική πρεσβεία για εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Πηγή: Handelsblatt

Αναρτήθηκε από: ertnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)