Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία

Παρότι ο Ιούνιος πλησιάζει στο τέλος του, ο καιρός θα κάνει τα δικά του… τερτίπια μιας και το Σάββατο (25/06) αναμένεται από τη μια ζέστη και άνοδος θερμοκρασίας, αλλά από την άλλη σε ορισμένες περιοχές της χώρας προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα.

Επίσης, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και η ορατότητα στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες.

Ακόμα, οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στο Αιγαίο τους 31 με 32.

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα (25/06)

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το απόγευμα πιθανόν να είναι τοπικά έντονες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ - ΗΠΕΙΡΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 32.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)