Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή: Πρόβλημα με την αίτηση, ποιους αφορά

Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή: Πρόβλημα με την αίτηση, ποιους αφορά
 
 
 
Νέα προβλήματα με την αίτηση για την αλλαγή συσκευής. Τι πρέπει να κάνετε.

Τι και αν έχετε καταθέσει την αίτηση για την αλλαγή συσκευής και είχατε ολοκληρώσει όλα τα στάδια, αυτό που οφείλουν όλοι να κάνουν είναι να διπλοτσεκάρουν ότι δεν έχει αλλάξει το καθεστώς υποβολής της.

Αυτό αφορά όσους έκαναν σε δεύτερο χρόνο την φορολογική δήλωση και έτσι το σύστημα ζητά εκ νέου να γίνει η υποβολή της αίτησης.

Μάλιστα το μήνυμα που έρχεται στους δικαιούχους αναφέρει: «Aλλάζω συσκευή: ΠPOΣOXH! Eκκρεμεί η υποβολή της αίτησής σας. Συνδεθείτε και πατήστε υποβολή στην καρτέλα σύνοψη της αίτησης, πριν την καταληκτική ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν έως τις 5 Ιουλίου ΕΔΩ. Το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών, κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών, με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με επιπλέον μοριοδότηση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση από 30% έως 50%, με ποσό ανά συσκευή από 135 έως 710 ευρώ.

Για κάθε νέα συσκευή που επιχορηγείται, μία παλαιά συσκευή της ίδιας κατηγορίας θα πρέπει να ανακυκλωθεί μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)