Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Υπόθεση Novartis: Παραπέμπονται σε ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη


Οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη/Eurokinissi
Οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη/

Την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς παραπέμπονται για τους χειρισμούς  τους στην υπόθεση της Novartis και ειδικότερα για τις πράξεις τους στο χειρισμό της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων.

Ποιοι απαλλάσσονται


Με απόφαση του Συμβουλίου που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, πριν παραιτηθεί λόγω συνταξιοδότησης η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και άλλα μέλη του Συμβουλίου, δεν παραπέμπονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Ιωάννης Φιλιππάκης.

Επίσης δεν παραπέμπονται οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης. Η πρώην επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατά πληροφορίες παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα δια παραλείψεως.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)