Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ανατροπή με τον καύσωνα στην Ελλάδα - Τι λένε 4 μετεωρολόγοι

Ανατροπή με τον καύσωνα στην Ελλάδα - Τι λένε 4 μετεωρολόγοι
 
 
 
Αναμονή για καύσωνα στην Ελλάδα αλλά όχι άμεσα. Πότε έρχονται οι πιο ζεστές μέρες.

Ανεβαίνει τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία στη χώρα μας, την ώρα που η Ευρώπη είναι σε «κόκκινο συναγερμό» για καύσωνα με 40άρια. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, στη χώρα μας, δεν θα «χτυπήσει» με σφοδρότητα η ζέστη, αλλά θα πέσουν τα μελτέμια και για αυτό θα ανέβει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, τόνισε πως υπάρχει μια πρόβλεψη για καύσωνα στην Ελλάδα το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. «Όπως και να το κάνουμε, μία εκτίμηση είναι για το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό, πέρσι δεν είχαμε καθόλου μελτέμι. Φέτος έχουμε και δεν είναι βαρδάρης» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είπε ότι «για καύσωνα θα ακούμε αλλά δεν θα βλέπουμε στη χώρα μας»:

«Η πολύ ζεστή κατάσταση στην Ισπανία σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες, αλλά και στο Παρίσι με τους 39, στη Βρετανία πάνω από 35 βαθμούς, έβλεπα στο Βερολίνο θα έχει 39 βαθμούς. θα ακούμε "καύσωνας, καύσωνας", αλλά στη χώρα μας θα είναι ένας όμορφος καλοκαιρινός καιρός. Θα ανέβει η θερμοκρασία Σάββατο-Κυριακή αλλά καύσωνας δεν θα είναι».

Στη χθεσινή της πρόγνωση, η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, αρκέστηκε να πει πως «την Πέμπτη ενισχύονται οι βοριάδες με 7-8 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία. Λίγο πιο ζεστό θα είναι το Σαββατοκύριακο γιατί εξασθενούν οι άνεμοι».

Μιλώντας στη Ναυτεμπορική, ο διευθυντής της EMY, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε πως ο καύσωνας θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει και θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν μέχρι τη Βόρεια Βαλκανική , αλλά οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τη Μαύρη θάλασσα στα ανατολικά, δρούν σαν φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση της ζέστης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του κάποιος καύσωνας.

Πηγή: ieidiseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)