Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί
 
 
Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να δυσχεραίνουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με φόντο τα αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Κυριακή (03/07).

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά έξω από το το χωριό Πόρτες Αχαΐας, στα όρια των νομών Αχαΐας και Ηλείας.

Πλέον μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται 3 - 4 χλμ από το χωριό Βάλμη Ηλείας, όπου η φωτιά έχει προχωρήσει και καίει το δάσος Κοτρώνας.

Όπως ανέφερε μιλώντας απόψε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μετά τη Βάλμη «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

dw

csaggg

Η ορεινή κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

portes4

jjggjdgjgjiiiiii

Μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Βάλμης Ηλείας

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Βάλμη Ηλείας να εκκενώσουν την περιοχή λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βάλμη Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Οδηγίες προστασίας. https://bit.ly/32VyYzm».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας είναι σε εξέλιξη κι επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Αναρτήθηκε από:ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)