Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη – Η «συγγνώμη» του ΣΚΑΪ για ψευδείς ειδήσεις

Με βάση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη για δύο αδικήματα, με τα οποία παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis.

Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά. Οι δύο που μειοψήφισαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Αρειο Πάγο.

Οι Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη δεν παραπέμπονται για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών όπως ήταν η αρχική κατηγορία και όπως ψευδώς ανέφεραν χθεσινά δημοσιεύματα. Για το λόγο αυτό ο ΣΚΑΪ και η Ιωάννα Μάνδρου αναφέρουν σε δήλωσή τους:

«Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγνώμη. Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές.»

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε επί μακρόν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στους εισαγγελείς Ελένη Ράικου που είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη το φάκελο Novartis, και παραιτήθηκε πριν την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, αλλά και για τις παρεμβάσεις του στους εισαγγελείς Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και για τις παρεμβάσεις του στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πηγή: politicus.gr

 

6 σχόλια:

  1. Και γιατί να ζητήσει συγγνώμη ο ΒΟ ΣΚΑΪ; Σάμπως και κατάλαβε τίποτα κανένα ΝουΔόζωο από το σανό που τα ταΐζει καθημερινά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω οι συριζομαλακες?

      Διαγραφή
    2. Τι δηλαδή οι συριζομαλάκες; Χάφτανε ότι και καλά δεν υπήρχε σκάνδαλο novartis τη στιγμή που το βεβαίωνε το fbi και έστελνε στοιχεία;
      Που είναι τα στοιχεία οέο;
      Ή μήπως χάφτανε ότι θα καταργηθεί η (ιστορική κατά τον Δένδια)συμφωνία των Πρεσπών; Για λέγε...

      Διαγραφή
    3. Ρε ΝουΔόζωο που σε έχουν στραγγίξει για να τη βγάζουν κοτσάνι οι Κούληδες, πλήρωσες τη ΔΕΗ;
      Τα έμαθες τα νέα μπατριώτη μου; Εκτός από το TurkAegean οι Τούρκοι καθιερώνουν και το Turkcorfu.

      Διαγραφή
    4. Που λες 3:28 π.μ. όταν και καλά θα παραπέμπονταν για το "ανύπαρκτο"σκάνδαλο novartis δημοσιογράφοι και πολιτικοί, τα πετσομπουκωμένα τοπικά μέσα, μας ενημέρωναν συχνά πυκνά "σύμφωνα με τις πληροφορίες" τους.
      Τώρα που όλα κατέρρευσαν, πλασάρουν συνταγές μαγειρικής.
      Πώς να κάνετε gurme το κουτόχορτο και τέτοια.
      Για το πλιάτσκο κουβέντα. Τα πετσομπουκωμένα.
      Αυτά στο κάτω κάτω πετσομπουκώθηκαν, Εσύ φουκαριάρη;.

      Διαγραφή
  2. Trone.trone.xrima.ke.i.noudomalakes.voskane.tsouknides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)