Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Φωτιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Αχαΐα και Ρέθυμνο - Ανησυχία για αναζωπυρώσεις

Φωτιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Αχαΐα και Ρέθυμνο - Ανησυχία για αναζωπυρώσεις
 
 
Μαίνονται οι φωτιές στα δύο μεγάλα μέτωπα. Εκκενώθηκαν περιοχές στην Αχαΐα

Μεγάλες διαστάσεις έχουν λάβει οι φωτιές στην Αχαΐα και στο ρέθυμνο, με την Πυροσβεστική να εξακολουθεί να δίνει μάχη στα δύο πύρινα μέτωπα.

Η μεγάλη φωτιά που άρχισε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (16.07.2022) στην Καλλιθέα Αχαΐας έξω από την Πάτρα, εισέβαλε στις 7:30 το απόγευμα στον Δήμο Ερυμάνθου. «Θα είναι μακρύ το βράδυ», εκτίμησε o Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Στην περιοχή επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα.

Στο Ρέθυμνο, ήδη έχουν γίνει στάχτη 15.000 στέμματα, ενώ επικρατεί ανησυχία καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιές, ωστόσο δεν απειλούνται με επάκταση της πυρκαγιάς κατοικημένες περιοχές.

Ήχησε το 112 στην Αχαΐα

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι δύο περιοχών στην Αχαΐα, καθώς σήμανε συναγερμός για εκκένωση των οικισμών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή προς Χαλανδρίτσα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι περιοχές που εκκενώθηκαν

fotia ahaia

Δορυφορική εικόνα meteo: Στάχτη 15.000 στρέμματα στο Ρέθυμνο

Στο μεταξύ οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Σ. Ντάφης, Γ. Κύρος και Κ. Λαγουβάρδος με άρθρο τους στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας, δημοσίευσαν δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης η οποία αποκαλύπτει όπως αναφέρουν: «...το μέγεθος της καταστροφής από τη δασική πυρκαγιά στο Νότιο Ρέθυμνο.

rethimno fotia meteo

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Thebest από τη φωτιά στην Καλλιθέα Πάτρας



patra1

patra2

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)