Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Την Κύθνο την  επισκέφτηκα στα πρόεδρος του Συνδέσμου δύο φορές.






Σκοπός ήταν πάντα τα λουτρά που ανήκαν στον ΕΟΤ να περάσουν στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αλλά αρκετοί  δήμαρχοι και στην Κύθνο λέγανε ότι δεν έχουμε κεφάλαια να το αξιοποιήσουμε και για πολλά χρονιά μαράζωσαν.
Και έτσι μετά από πολλά χρόνια να είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ όλες αυτές Λουτροπόλεις με τις τεράστιες περιουσίες τις παραχώρησε στο Υπερταμείο.
Ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων  Ελλάδας μετά τον σύνδεσμο έχει μία ιστορία εδώ και 18 χρόνια.

Πάντα στις πρώτες προτεραιότητες ήταν να προβάλλουμε αυτές τις  Λουτροπόλεις  με κάποιον τρόπο να αναπτυχθούν είτε από τους δήμους που δεν θέλανε πλέον είτε από τα ιδιωτικά κεφάλαια.
Τα λουτρά της Κύθνου όπως και άλλες έγιναν αρκετοί διαγωνισμοί  από τα συνεχή δημοσιεύματα του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας όπου και  βρέθηκε ένας επενδυτής ισραηλινών κεφάλαιο να κάνει την επένδυση με πολλά εκατ. ευρώ κλπ   και πάντα ασφαλώς και  με την προσπάθεια του δήμου.
Και μετά από 6 μήνες χθες 19/7/2022  εμφανίστηκε σχεδόν το μισό Υπουργικό συμβούλιο εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και με τυμπανοκρουσίες σχετικά
με την παραχωρείται στον επενδυτή.

(Διάβασα  και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε πως τάχα αυτοί κάνανε αγώνα για να φτάσει εδώ το  όλο το  θέμα, που  είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που πάντα να λέμε ψέματα  και αυτό έκανε και για την Κύθνο ..)

Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για το όλο θέμα και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ότι μόνο στην Κύθνο θα γίνει αυτή η επένδυση.

Ελπίζουμε να είναι μια επένδυση για τον απλό κόσμο και όχι αυτό που γίνετε σε διάφορα  νησιά για τους προύχοντες.
Εμάς μας  ενδιαφέρει σε όλη την Ελλάδα να  γίνουν επενδύσεις κάτι που η σημερινή κυβέρνηση με τη δημιουργία( Ιαματικές Πηγές α.ε.) αντί να πάνε τα πράγματα μπροστά θα καθυστερήσουμε άλλο 14 χρόνια
Το λέω αυτό γιατί αρκετοί τώρα δήμοι πήρανε απόφαση να τα αξιοποιήσουνε και με το νέο νόμο του Υπουργείου Τουρισμού, που για  τέσσερα χρόνια  δίνουν  προθεσμία για μια μελέτη και άλλα  10 χρόνια λέει ο νόμος θα πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις κι αν δεν γίνουν λέει τότε θα  τα πάρει αυτή η εταιρεία τις ιαματικές πηγές η α.ε..
Αυτή είναι μία τραγωδία στην ανάπτυξη του τόπου μας με τις  προθεσμίες  προκειμένου να ικανοποιήσουμε  την κυβέρνηση να μην έχει πρόβλημα, αλλά και τους δημάρχους  , λέγοντας κάντε  μία  μελέτη και βλέπουμε και δεν ξέρουμε μετά από  χρόνια  ποιοι  θα είναι  δήμαρχοι .
Πρέπει να κλείσω με το σκεπτικό ότι η επένδυση στην Κύθνο αν  γίνει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό και δεν θα έχουμε μία επένδυση πολλών ετών π.χ. Λουτρά Απολλώνιας.
Στην Κύθνο θελήσαμε να κάνουμε ένα παράρτημα με την προεδρία του Δημήτρη Βασάλου, αλλά  μέχρι στιγμής δεν προχώρησε το θέμα και ελπίζουμε κάτι να γίνει στο μέλλον για το καλό του κόσμου και όχι μόνο του κέρδους.

Να θυμίσουμε  ότι  οι Ιαματικές  πήγες σε κάθε περιοχή είναι και ένα μικρό Νοσοκομείο για  θεραπεία και όχι μόνο για τον τουρισμό.   
Αυτά για ένα  μικρό ιστορικό γιατί μπροστά μας έχουμε εκλογές (Βουλευτικές Δημοτικές και Περιφερειακές )και το παραμικρό θέμα  τρέχουν όλοι για να πουν ότι εμείς είμαστε εδώ  και πάντα το  προβάλουν σαν το  μεγάλο θέμα και με πολλά  λόγια  για να αγαπιόμαστε.
  

Ο πρόεδρος                                    2310905164 – 6948948426

Ανέστης Αναστασιάδης 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)