Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Όταν ο Τσίπρας έκανε «διάβημα» στη Βουλή και προειδοποιούσε για τα όπλα στην Ουκρανία

Όταν ο Τσίπρας έκανε «διάβημα» στη Βουλή και προειδοποιούσε για τα όπλα στην Ουκρανία
 
 
Τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία και η έγκαιρη ανησυχία Τσίπρα για το που μπορεί να καταλήξουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για το πού θα καταλήξουν τα όπλα που στέλνει η Δύση φυσικά και η Ελλάδα, στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πτώση του Antonov και τις αποκαλύψεις για τα όπλα και τα εκρηκτικά που μετέφερε, με τις αρχές να μιλούν ανοιχτά και να εξετάζουν λαθρεμπόριο όπλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει ότι τα όπλα με τελικό παραλήπτη την Ουκρανία είναι άγνωστο αν θα καταλήξουν στα σωστά χέρια.

Τόσο από το βήμα της Βουλής στις αρχές Μαρτίου, όσο και σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις είχε σημειώσει ότι είναι άγνωστο που καταλήγουν, ενώ έχει συμπληρώσει: «Σε τέτοιες ώρες ευθύνης δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επίσης εκφράσει την ανησυχία του για «το γεγονός ότι χωρίς να υπάρξει κάποια εισήγηση ή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων στείλατε όπλα στην Ουκρανία όχι στο πλαίσιο αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά μονομερώς», ενώ είχε διερωτήθηκε: «Ποια η σκοπιμότητα η Ελλάδα από εμπλεκόμενη σε επιχειρήσεις ειρήνης να καθίσταται εμπλεκόμενη σε επιχειρήσεις πολέμου; Δεν επιτρέπεται να αποφασίζετε από μόνος σας. Δεν υπάρχει ενός ανδρός αρχή στην Ελλάδα, αλλού υπάρχει και είδαμε πού οδήγησε αυτό».

Σημειώνεται επίσης ότι κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τζορτζ Τσούνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διατύπωσε την έντονη αντίθεσή του με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και μάλιστα βαρέως οπλισμού που προέρχεται από κρίσιμες στρατιωτικά θέσεις στα νησιά και στη μεθόριο της χώρας.

Παράλληλα, και όπως έγραψε ο Δήμος Βερύκιος, οι επίσημες κρατικές αρχές, σύμφωνα με την απόρρητη ενημέρωση που έγινε στον πρωθυπουργό, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά 12 τόνων που μετέφερε το μοιραίο Antonov να προέρχονται από την δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία,

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)