Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Το 45% των καταναλωτών δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα - Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Το 45% των καταναλωτών δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα - Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί
 
 
 
Από πάροχο σε πάροχο μετακινούνται οι καταναλωτές αναζητώντας φθηνότερο τιμολόγιο για το ρεύμα.

Στοιχεία που σοκάρουν δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα, ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ πλέον το 45% των καταναλωτών έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, ποσοστό που πριν τη δραματική αύξηση των τιμολογίων ανερχόταν σε 20%.

Οι καταναλωτές, μην ξέροντας πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο στην προσπάθεια εύρεσης φθηνότερου τιμολογίου και σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μήνα αλλάζουν εταιρία 50.000 με 60.000 καταναλωτές. Ενδεικτικό είναι ότι πριν την ενεργειακή κρίση, οι καταναλωτές που άλλαζαν πάροχο τον μήνα ανέρχονταν σε 20.000.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές καταφεύγουν στην Καθολική Υπηρεσία, καθώς δεν έχουν, λόγω χρεών, σύμβαση με πάροχο. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, προστέθηκαν στην υπηρεσία αυτή περίπου 35.500 μετρητές, ενώ συνολικά βρίσκονται σε αυτή 182.000.

Η διόγκωση των χρεών ενισχύει τις πιέσεις της εταιρείας ενέργειας και όπως έχει προειδοποιήσει η ΡΑΕ, είναι πιθανό κάποιες από αυτές να βγουν εκτός αγοράς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)