Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Η συγγνώμη του Κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές - το παρασκήνιο και οι σκιές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δήλωση τη Δευτέρα για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων θέλοντας να δείξει ότι δεν κρύβεται γιατί δεν ήξερε. Ήδη εκφράζει τη συγγνώμη του στον Νίκο Ανδρουλάκη με δήλωσή του στο "Βήμα της Κυριακής". Κάνει λόγο για μέγα και ασυγχώρητο λάθος, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος δεν ήξερε.

΄Οσο δύσκολο και αν είναι να γίνει πειστικός ο ισχυρισμός του, ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι να γίνει επιχείρηση απεμπλοκής του Κ. Μητσοτάκη από το κάδρο των ευθυνών για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες αλλαγές στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Βουλή,  για να υπογραμμιστεί η αποφασιστικότητά του να "καθαρίσει" το περιβάλλον του.

Το κλίμα στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη είναι περισσότερο και από βαρύ. Ο Γρ. Δημητριάδης ήταν το Νο2 του συστήματος Μητσοτάκη και κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει τόσο άδοξο τέλος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αμηχανία, ανησυχία και δυσκολία διαμόρφωσης στρατηγικής, ειδικά επειδή δεν ξέρουν ποια θα είναι η συνέχεια των αποκαλύψεων αλλά και επειδή παίρνουν μηνύματα μεγάλης δυσφορίας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Αυτή τη στιγμή ομάδα προθύμων στη ΝΔ για να "χτυπηθεί" με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει. Ευτυχώς γι αυτούς, λόγω Αυγούστου, δεν στήνονται τηλεοπτικά πάνελ αλλά ο Σεπτέμβρης είναι κοντά.

Η γραμμή άμυνας είναι έωλη: Ο πρωθυπουργός, λέει, έμαθε μόλις την Πέμπτη ότι παρακολουθούταν από την ΕΥΠ το τηλέφωνο του Ν.Ανδρουλάκη, με εισαγγελική εντολή, μετά από αίτημα ξένων χωρών.

Τον εκθέτει το γεγονός ότι με δική του απόφαση η εποπτεία της ΕΥΠ ανατέθηκε στο γραφείο του και για να τοποθετηθεί επικεφαλής ο Π. Κοντολέων άλλαξε ο νόμος επειδή ο εκλεκτός του δεν είχε τα τυπικά προσόντα.

Πώς δεν ήξερε αφού έφερε τα πάνω-κάτω για να ξέρει, δηλαδή για να ελέγχει ο ίδιος την ΕΥΠ;

Το άλλο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι πώς γίνεται να παρακολουθούταν ταυτόχρονα από την ΕΥΠ και το Predator ο Ν. Ανδρουλάκης την ίδια περίοδο  χωρίς η κυβέρνηση να έχει καμία σχέση με το κακόβουλο λογισμικό το οποίο η Google υποστηρίζει ότι έχει προμηθευτεί το ελληνικό κράτος;

Απάντηση δεν υπάρχει επίσης στο γιατί η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει και να απαξιώσει την καταγγελία του Ν. Ανδρουλάκη, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον ΄Αρειο Πάγο.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει τη Δευτέρα αλλά δεν πρόκειται να πει αυτά που χρειάζεται να ειπωθούν για να διαλευκανθεί αυτή η τόσο σκοτεινή υπόθεση.

 Πηγή:tvxs.gr

1 σχόλιο:

(3)