Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς (video)


Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η φίλη του, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ.

Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης. Τώρα θα τραγουδάς από εκεί ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα” έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσιεύοντας και με κοινή τους φωτογραφία από τα παλιά.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. “Έφυγε” ήρεμα στον ύπνο του έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά.

 Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Στις αρχές Μαρτίου, έγινε γνωστό μέσω σχετικού δημοσιεύματος της «Espresso», ότι ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι και, σε συνδυασμό με κάποιους αυξημένους δείκτες, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τού συνέστησαν καθ’ όλη τη διάρκεια των θεραπειών να έχει δύναμη και θέληση για να φέρει εις πέρας τη δύσκολη θεραπεία. Ο ίδιος ούτε στιγμή δεν σταμάτησε να πιστεύει πως όλα θα περάσουν και σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στο κοινό του, αλλά δυστυχώς απεβίωσε.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949, στην Αθήνα, και από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας «Poll». Επίσης, από το 1974 ήταν ενεργός τραγουδιστής της ποπ και ροκ. Μαζί με την Μπέσσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη και τη Μαριάννα Τόλη είχαν τραγουδήσει το «Μάθημα σολφέζ» στη Eurovision 1977, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και φτάνοντας μέχρι την 5η θέση.


Το πρώτο άλμπουμ του Ρόμπερτ Ουίλιαμς κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams» και, τo 1976, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».


Ακόμα, το 1991, συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

 Με πληροφορίες από: ertnews.gr, espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)