Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ναρκωτικά στο ΑΠΘ κάτω από τη μύτη της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Στιγμιότυπο παραβατικότητας του κοινού ποινικού δικαίου εκτυλίσσεται λίγο πιο πέρα από τους φύλακες της... τάξης, ΜΑΤ και ΟΠΠΙ, που ψάχνουν τον πραγματικό στόχο τους theopinion.gr


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Π. Αχλατλή στο theopinion.gr γκρεμίζει τα κυβερνητικά επιχειρήματα ότι οι ΟΠΠΙ ιδρύθηκαν για να καταπολεμήσουν το κοινό έγκλημα στην πανεπιστημιούπολη

Τα «βαποράκια» κάνουν χρυσές δουλειές στο ΑΠΘ παρά την παρουσία της αστυνομίας! Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Αχλατλή στην ιστοσελίδα theopinion.gr συνθλίβει τον μύθο της αναγκαιότητας πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ και αποδομεί πλήρως τη σαθρή όσο και υποκριτική επιχειρηματολογία κυβέρνησης - Θεοδωρικάκου και πρυτάνεως του ΑΠΘ.

Με το χαρακτηριστικό «Μας δουλεύουν», ο νεαρός συνάδελφος και η ιστοσελίδα αποδομούν με αυτοψία και φωτορεπορτάζ τα επιχειρήματα όσων διατείνονται από καιρό ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία ιδρύθηκε για να καταπολεμήσει το κοινό έγκλημα στην πανεπιστημιούπολη, που υποτίθεται ότι ανθούσε βρίσκοντας εύφορο έδαφος λόγω ασύλου. Πρώτα κατήργησαν με νόμο το άσυλο, αλλά η παραβατικότητα δεν σταμάτησε. Μετά ήρθαν να βάλουν στα Πανεπιστήμια ένστολους αστυνομικούς, άοπλους υποτίθεται, αλλά συνοδευόμενους από ΜΑΤ, ασφάλεια ώς και αύρα εκτόξευσης νερού! Και πάλι, όμως, η μικροπαραβατικότητα ζει και βασιλεύει! Εκτός αν πρόκειται για καμιά συναυλία 5 χιλιάδων ατόμων που η αστυνομία τη διαλύει με εγκληματικό τρόπο, κάνοντας χρήση βίας, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης…

theopinion.gr

Αυτά διαπιστώνει άλλωστε λίγο-πολύ και το ρεπορτάζ. Γράφει ο Παναγιώτης Αχλατλής στο theopininion.gr: «Οξύμωρες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις εικόνες που επικρατούν μέσα στο campus του ΑΠΘ μετά την είσοδο της πολυαναμενόμενης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Ενώ τα μέλη της ολιγομελούς ΟΠΠΙ βρίσκονται καθηλωμένα σε συγκεκριμένα, όπως παρατηρείται, σημεία (πρυτανεία και ΣΘΕ), στα γνωστά μέρη μέσα στο campus του Πανεπιστημίου τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας ακμάζουν».

Και πιο κάτω:

«Μεσημέρι Τρίτης και το ρολόι δείχνει σχεδόν 16.00. Μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής δυο άτομα, κρατώντας ένα δέμα στα χέρια, πλησιάζουν στους θάμνους της περίφραξης και επιμελώς κρύβουν το δέμα στα φυλλώματα των θάμνων. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλο άτομο έρχεται και παραλαμβάνει το δέμα, ελέγχοντας παράλληλα γύρω του αν και ποιοι τον κοιτούν. Αποχωρεί και λίγο πιο πέρα απροκάλυπτα ανοίγει το δέμα και ξεκινά να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες».

theopinion.gr

Και σε άλλο σημείο:

«Λίγα βήματα παραπάνω στην πλατεία του τμήματος Χημείας ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει τους περαστικούς, ρωτώντας τους αν θέλουν να αγοράσουν κάποια ποσότητα ναρκωτικών. Ορισμένοι από τους ερωτώμενους, συνηθισμένοι σε αυτό το σκηνικό, τους αποφεύγουν χωρίς κάποια αντίδραση. Αυτοί όμως που επισκέπτονται για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσάρεστη έκπληξή τους. Παρ’ όλα αυτά, στα κατά τόπους σημεία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυλάνε τη νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο».

Ζητούν την παραίτηση του πρύτανη

Στο μεταξύ, νέα διαμαρτυρία φοιτητών πραγματοποιήθηκε χθες μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, με κύριο αίτημα… την παραίτηση του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.

«Εξω τα ΜΑΤ και οι ΟΠΠΙ από το ΑΠΘ», ανέγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι φοιτητές, έχοντας πρόσφατα τα θλιβερά αποτελέσματα της αστυνομικής παρουσίας στο ίδρυμα από την απρόκλητη και αναίτια επίθεση στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς νέους… Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να είχε τσαλαπατηθεί στην προσπάθεια διαφυγής, κάποιος να πέθαινε από αναπνευστικά προβλήματα, κάποιος, κάποιος…»

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με κάλεσμα των φοιτητών για μαζική συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο, στις 19.30 με συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Αναρτήθηκε από:efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν το πήραν χαμπάρι γιατί ήταν μαστουρωμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσλάβουμε ακόμα χίλιους μπάτσους να ξυπνάνε τους πρώτους χίλιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)